Λίγο μετά τις 2 μίση το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στον Πλατανότοπο Μαίστρου

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσια Αλεξανδρούπολης, με 2 Πυροσβεστικά οχήματα

Μέσα σε μια ώρα με τις συντονισμένες ενέργειες της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε σε πλήρη έλεγχο

20883067_10210028488849984_4582233650576029443_n

Για καλή τύχη όλων, περαστικός αντιλήφθηκε τον καπνό από την πρώτη στιγμή και ενημέρωσε τον Γιάννη Ναϊτίδη που βρίσκονταν κοντά στο σημείο και με τη σειρά του κάλεσε άμεσα την πυροσβεστική που έφτασε σε μερικά λεπτά.

Η ανάπτυξη των δυνάμεων της πυροσβεστικής ήταν άμεση αλλά η πρόσβαση εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ Αλεξανδρούπολης κ. Κούκουρα, λόγω του ύψους των δέντρων οι φλόγες έφταναν τα 7-9 μέτρα.

Άμεσα ελήφθησαν μέτρα για την προστασία των κοπαδιών ζώων που βρίσκονται κοντά ενώ οι πυροσβέστες για ακόμα μια φορά έδωσαν ψυχή. Βοήθεια προσέφεραν και εθελοντές. Η περιοχή αποκλείστηκε για τα οχήματα από αστυνομικές δυνάμεις.

Η φωτιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο ενώ για 2 λεπτά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κούκουρας, δέχτηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. Καταϊδρωμένος, ταλαιπωρημένος και ανήσυχος λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, μας εξήγησε τις δυσκολίες. Δυο λεπτά μετά επέστρεψε στην κατάσβεση όμως τον είδαμε να επιστρέφει κρατώντας στο χέρι κάτι. Ήταν μια χελώνα που βρήκε στις στάχτες επιστρέφοντας στο σημείο της Πυρκαγιάς. Ο κ. Κούκουρας την πήρε στα χέρια και την μετέφερε σε ασφαλές σημείο, δείχνοντας την ευαισθησία του και το μεγαλείο ψυχής που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που από χθες σβήνει φωτιές αλλά βρίσκει την θέληση να σώσει έστω και μια χελώνα.

Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη φωτιά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης μέσα σε 3 μέρες. (Λουτρά – Μάκρη – Πλατανότοπος Μαΐστρου)

Προηγούμενο άρθροΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή «Γιορτή Μηλίνας – Γκάιντας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν 4 ημεδαποί στο νομό Έβρου, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών