Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής: 

Σε μάστιγα εξελίσονται οι ροές λαθρομεταναστών στα χωριά του Έβρου. Πέραν του μη ελέγχου στα πλαίσια του κορονοιού όπου κινούνται πεζοί στην ύπαιθρο αλλά και εντός των οικισμών τελευταία είναι συχνά τα φαινόμενα να βάζουν φωτιά για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν ρούχα, τις οποίες παρατάνε ανεξέλεγκτες στην τύχη των ανέμων και της τοπικής βλάστισης.

Όπως τα τελευταία συμβάντα εντός του εθνικού πάρκου Δαδιάς έτσι και χθες βράδυ Σαββάτου 18 προς Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η ΠΥ Σουφλίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει φωτιά εντός του πευκοδάσους Πρωτοκκλησίου.

Ευρήματα όπως ρούχα, κονσέρβες και τσάντες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήταν έργο μεταναστών.

Στο συμβάν έσπευσαν άμεσα 2 οχήματα απ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου, εθελοντές πολίτες του χωριού καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρου διότι η φωτιά ήταν σε δυσπρόσιτη περιοχή χωρίς πρόσβαση οχημάτων, γεγονός που έκανε να δράσουν ως πεζοπόρα τα πληρώματα των 2 πρώτων οχημάτων με εθελοντές για να διατηρηθεί η φωτιά σε έρπουσα κατάσταση μέχρι να ρθει ενίσχυση απ τις ομάδες πεζοπόρου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Τελικά η έκταση και η ένταση της φωτιάς έμεινε σε ελεγχόμενη κατάσταση σε όλα τα στάδια της επέμβασης μέχρι την πλήρη κατάσβεση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Προηγούμενο άρθροΑφγανοί προσπάθησαν να περάσουν στον Έβρο – Συλλήψεις διακινητών
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Ανατροπή από νέα έρευνα για τις αποστάσεις – Τα δύο μέτρα ίσως δεν είναι αρκετά στους εσωτερικούς χώρους