Πυρκαγιά στο πευκοδάσος Πρωτοκκλησίου

77 0

Όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής: 

Σε μάστιγα εξελίσονται οι ροές λαθρομεταναστών στα χωριά του Έβρου. Πέραν του μη ελέγχου στα πλαίσια του κορονοιού όπου κινούνται πεζοί στην ύπαιθρο αλλά και εντός των οικισμών τελευταία είναι συχνά τα φαινόμενα να βάζουν φωτιά για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν ρούχα, τις οποίες παρατάνε ανεξέλεγκτες στην τύχη των ανέμων και της τοπικής βλάστισης.

Όπως τα τελευταία συμβάντα εντός του εθνικού πάρκου Δαδιάς έτσι και χθες βράδυ Σαββάτου 18 προς Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 η ΠΥ Σουφλίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει φωτιά εντός του πευκοδάσους Πρωτοκκλησίου.

Ευρήματα όπως ρούχα, κονσέρβες και τσάντες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήταν έργο μεταναστών.

Στο συμβάν έσπευσαν άμεσα 2 οχήματα απ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου, εθελοντές πολίτες του χωριού καθώς και 2 ομάδες πεζοπόρου διότι η φωτιά ήταν σε δυσπρόσιτη περιοχή χωρίς πρόσβαση οχημάτων, γεγονός που έκανε να δράσουν ως πεζοπόρα τα πληρώματα των 2 πρώτων οχημάτων με εθελοντές για να διατηρηθεί η φωτιά σε έρπουσα κατάσταση μέχρι να ρθει ενίσχυση απ τις ομάδες πεζοπόρου της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Τελικά η έκταση και η ένταση της φωτιάς έμεινε σε ελεγχόμενη κατάσταση σε όλα τα στάδια της επέμβασης μέχρι την πλήρη κατάσβεση τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σχετικά άρθρα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Γεννεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου , στην Άνθεια

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Σεπτεμβρίου 2020 0
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, η Ορθόδοξη Εκκλησιά τιμάει την εορτή του Γεννεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός…

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ – ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2018 0
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ…

Ο καθαρισμός και η απολύμανση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου χορηγία του Επιμελητηρίου Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Απριλίου 2020 0
Η έγκριση δαπάνης για τον καθαρισμό και την απολύμανση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου δεν αφορά κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Τ.Δ.Α.…