Το στοιχείο που μπορεί να διαφοροποιήσει τις καταστάσεις είναι η επιλογή μιας ακριτικής περιοχής

Δεν ξέρουμε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι της σχολής ότι οι πρωθυπουργοί πρέπει να διαλέγουν διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιοι σε κάθε αναμέτρηση.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Β’ Πειραιά, όπου η Ν.Δ. διαχρονικά είναι αδύναμη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, όπου στη σαρωτική νίκη του 2019 τα «γαλάζια» ποσοστά απείχαν από τα δεδομένα του παρελθόντος, και οι γειτονιές του Δυτικού Τομέα Αθηνών, που, εκτός της εκλογικής τους σημασίας, έχουν και συναισθηματική αξία για τον πρωθυπουργό, αφού εντάσσονταν στην εκλογική του περιφέρεια, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στις προσεχείς εθνικές κάλπες.

Το στοιχείο που μπορεί να διαφοροποιήσει τις καταστάσεις είναι η επιλογή μιας ακριτικής περιοχής, μιας και διανύουμε περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης, ή μίας από τις δύο εναπομείνασες περιφέρειες της παλιάς Β’ Αθήνας, όπου πολιτευόταν ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε, όπως και να ’χει, το σενάριο να διατηρήσει την έδρα του Δυτικού Τομέα είναι πια εξαιρετικά χλωμό, με φόντο την εμπλοκή στη σχετική εξίσωση του Μ. Χρυσοχοΐδη. Μη λησμονείτε, πάντως, αυτό που σας έχουμε γράψει εδώ και καιρό: ότι, δηλαδή, η δεύτερη εκλογική περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού ιντριγκάρει ιδιαίτερα και διαχρονικά τον Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΑναστάσιος Λαυρέντζος: «Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί ως “νομαρχιακό συμβούλιο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Επόμενο άρθροΧαράλαμπος Μιχαηλίδης: “Η Νίψα ήταν ο μοναδικός οικισμός δίχως γεώτρηση…”