Θέλετε να μάθετε για τη μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης του αιώνα και τους φόβους και τις προφητείες γύρω από το κόκκινο φεγγάρι;

Στις 19 Νοεμβρίου, το φεγγάρι έχει την… τιμητική του καθώς θα έχουμε μερική έκλειψη πανσελήνου και μάλιστα την μεγαλύτερη του αιώνα.

Η εκλείψεις της Σελήνης γίνονται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη σχεδόν ευθυγραμμίζονται (συζυγία), με αποτέλεσμα το φεγγάρι να περνάει μέσα από τη σκιά της Γης και έτσι να έχει τo χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα.

Η διάρκεια της θα είναι 3 ώρες και 28 λεπτά, σύμφωνα με τη NASA και θα είναι ορατή από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και από την Αυστραλία αλλά και κάποια μέρη της Ασίας και της Ευρώπης.

Το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι πρόκειται όχι μόνο για τη μεγαλύτερης διάρκειας μερική σεληνιακή έκλειψη του αιώνα, αλλά για αυτήν με τη μεγαλύτερη διάρκεια έως το 2669, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Holcomb της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Η έκλειψη του Νοεμβρίου, γίνεται στην πανσέληνο του Κάστορα όπως είναι γνωστή. Το όνομα της το πήρε, γιατί σύμφωνα με την παράδοση των ιθαγενών της Αμερικής το φεγγάρι συμπίπτει με την περίοδο που οι άνθρωποι έστηναν παγίδες για να πιάσουν κάστορες και να ζεσταθούν με τα δέρματά τους, καθώς είναι και τα πρώτα τσουχτερά κρύα. Επίσης, ονομάζεται και «Παγωμένη πανσέληνος».

Πάμε όμως να δούμε τους φόβους και τις καταστροφικές προφητείες γύρω από το κόκκινο φεγγάρι:

Η εκλείψεις Σελήνης, φέρνουν αρκετά συχνά στο προσκήνιο φόβους και προφητείες με καταστροφική χροιά.

Έτσι και τώρα με τη μεγαλύτερη μερική έκλειψη του αιώνα, που θα κάνει το φεγγάρι να ματώσει… ξύπνησαν και πάλι πολλά σενάρια καταστροφής.

Οι φόβοι αυτοί δεν είναι κάτι τωρινό. Από τους αρχαίους κιόλας πολιτισμούς έχει συνδεθεί το φαινόμενο αυτό με μεγάλες καταστροφές.

Ακόμη, το “ματωμένο φεγγάρι” θεωρείται και από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας.

Ο προφήτης Ιωήλ γράφει στην Παλαιά Διαθήκη: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η επίταξη ιατρών σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ
Επόμενο άρθροΈΒΡΟΣ: Ενίσχυση δυνάμεων στα περάσματα μεταναστών – Συναγερμός και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα