Τοπική Μονάδα Υγείας δημιουργείτε (και) στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Απριλίου 2017
268 0

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Ναϊτίδη: 

Ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΠΓΝΕ και από τον Δήμαρχο μας Βαγγέλης Λαμπάκης η δημιουργία των μικρών ιατρείων της γειτονιάς, τα επονομαζόμενα ΤοΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Tρία στον αριθμό για τον Δήμο μας, τα δύο στην Αλεξανδρούπολη και ένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου με σκοπό να καλύπτει τις ανάγκες της ανατολικής πλευράς της πόλης αλλά και των τριγύρω οικισμών.

Για τον λόγο αυτό επισκέφτηκαν σήμερα τον οικισμό μας ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης κ. Στρατής Πλωμαρίτης, ο Διοικητής του ΠΓΝΕ κ. Δημήτρης Αδαμίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες με σκοπό να επιθεωρήσουν έναν από τους χώρους όπου προτάθηκαν για να στεγαστεί αυτή η νέα δομή.

Σκοπός των ΤΟΜΥ είναι η αναβάθμιση και διεύρυνση του έργου που προσφέρουν οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΠΕΔΥ και οι αποκεντρωμένες μονάδες τους.
Κάθε μονάδα θα στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, η οποία θα απαρτίζεται από οικογενειακό γιατρό, παιδίατρο, νοσηλευτή επισκέπτη υγείας και κοινωνικό λειτουργό.

Ένα ιδιαίτερο καινοτόμο πρόγραμμα που θα βοηθήσει τους Δημότες μας από τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας που μέχρι τώρα θα έπρεπε να επισκεφθούν το νοσοκομείο αλλά και θα αποσυμφόρηση την λειτουργιά των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.

Σχετικά άρθρα

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΣΜΥΡΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΘΝΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (+ 1922) (κείμενο του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Σεπτεμβρίου 2018 0
Είναι 27 Αυγούστου του 1922, με το παλαιό ημερολόγιο. Το πρωί εκείνου του Σαββάτου, ενός άλλου «Μεγάλου Σαββάτου», όλος ο…

67 νεα κρούσματα του κορωνοϊού στην ΑΜΘ (πανελλαδικά: 526 νέα κρούσματα – 85 νεκροί – 505 διασωληνωμένοι)

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Δεκεμβρίου 2020 0
Ξάνθης 19 Έβρου 15 Καβάλας 14 Ροδόπης 11 Δράμας 8 Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 526 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν…