Τουρισμός: Μελέτη για τα πλεονεκτήματα του Βορείου Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Ιανουαρίου 2018
480 0

Ο Δήμου Ορεστιάδας ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές μελέτης του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής που αφορά την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: “Καταγραφή, Φωτογράφιση, Προβολή & Προώθηση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Βορείου Έβρου”, συνολικού προϋπολογισμού 88.164 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την μελέτη, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο προβολής – δημοσιότητας του Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες-τουρίστες τους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους του, που μπορούν να καταστήσουν το δήμο και τις επιμέρους περιοχές, πόλο έλξης.

Ειδικότερα, στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι:

1. Η γνωριμία των κατοίκων του με τον ίδιο το δήμο και η σταδιακή καλλιέργεια κοινού αισθήματος περηφάνιας για τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους, τις οποίες θα μπορούν και θα θέλουν να στηρίξουν και να αναδείξουν.

2. Η προσέλκυση των επισκεπτών και τουριστών και η εξυπηρέτησή τους στην περιήγησή τους στην περιοχή

3. Η διαμόρφωση, κατ’ ουσίαν, ενός συγκροτημένου τουριστικού προϊόντος. Κατά γενική ομολογία, ένας τόπος μπορεί να διαθέτει ένα πλέγμα τουριστικών πόρων και υπηρεσιών, αλλά, αν δεν παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με αυτό, είναι σαν να μην υπάρχει.

4. Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μέσω της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της (φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον, τοπική κουζίνα, φιλοξενία, παράδοση και πολιτισμό κτλ).

5. Η εδραίωση της περιοχής του δήμου στη συνείδηση του κοινού, ως ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

www.tornosnews.gr

Σχετικά άρθρα

H ΤομεακήΕπιτροπή Έβρου του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον συναγωνιστή , εκπαιδευτικό Αποστόλη Ιωαννίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιανουαρίου 2020 0
H Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά  τον συναγωνιστή , εκπαιδευτικό Αποστόλη Ιωαννίδη που τόσο νωρίς έφυγε από…

Πιστοποίηση από το Υπουργείο Τουρισμού έλαβαν οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Νοεμβρίου 2016 0
Πιστοποίηση από το Υπουργείο Τουρισμού έλαβαν οι Ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης με ενέργειες της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος…

Άμεση η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη, κ. Γεώργιου Παυλίδη, στην πρόταση του Δημάρχου Αλεξ/πολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για αξιοποίηση του κτιριακού συμπλέγματος του Παλιού Νοσοκομείου

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Νοεμβρίου 2015 0
Ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης  με ευήκοα ώτα ανταποκρίθηκε αμέσως στην πρόσκληση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ.…