Τουρισμός: Μελέτη για τα πλεονεκτήματα του Βορείου Έβρου

Δημοσιεύτηκε στις: at 5 Ιανουαρίου 2018
584 0

Ο Δήμου Ορεστιάδας ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές μελέτης του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής που αφορά την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: “Καταγραφή, Φωτογράφιση, Προβολή & Προώθηση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Βορείου Έβρου”, συνολικού προϋπολογισμού 88.164 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την μελέτη, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο προβολής – δημοσιότητας του Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες-τουρίστες τους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους του, που μπορούν να καταστήσουν το δήμο και τις επιμέρους περιοχές, πόλο έλξης.

Ειδικότερα, στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι:

1. Η γνωριμία των κατοίκων του με τον ίδιο το δήμο και η σταδιακή καλλιέργεια κοινού αισθήματος περηφάνιας για τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους, τις οποίες θα μπορούν και θα θέλουν να στηρίξουν και να αναδείξουν.

2. Η προσέλκυση των επισκεπτών και τουριστών και η εξυπηρέτησή τους στην περιήγησή τους στην περιοχή

3. Η διαμόρφωση, κατ’ ουσίαν, ενός συγκροτημένου τουριστικού προϊόντος. Κατά γενική ομολογία, ένας τόπος μπορεί να διαθέτει ένα πλέγμα τουριστικών πόρων και υπηρεσιών, αλλά, αν δεν παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με αυτό, είναι σαν να μην υπάρχει.

4. Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μέσω της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της (φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον, τοπική κουζίνα, φιλοξενία, παράδοση και πολιτισμό κτλ).

5. Η εδραίωση της περιοχής του δήμου στη συνείδηση του κοινού, ως ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

www.tornosnews.gr

Σχετικά άρθρα

Eως 28 Φεβρουαρίου 2020 οι αιτήσεις για το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών»

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Φεβρουαρίου 2020 0
Ένα νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών» έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ έως 28 Φεβρουαρίου…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Αρνητικές εξελίξεις στο ζήτημα του Ζεόλιθου Πετρωτών

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2017 0
ΠΡΟΣ: Καραγιάννη Γεώργιο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Kοιν: Μαυρίδη Βασίλειο, Δήμαρχο Ορεστιάδας Κοιν: Μαρασλή Ευάγγελο , Παντσίδη Χρυσοβαλάντη & Γκουγκοσκίδου Μαρία,…