Ο Δήμου Ορεστιάδας ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές μελέτης του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής που αφορά την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: “Καταγραφή, Φωτογράφιση, Προβολή & Προώθηση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Βορείου Έβρου”, συνολικού προϋπολογισμού 88.164 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την μελέτη, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο προβολής – δημοσιότητας του Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες-τουρίστες τους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους του, που μπορούν να καταστήσουν το δήμο και τις επιμέρους περιοχές, πόλο έλξης.

Ειδικότερα, στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι:

1. Η γνωριμία των κατοίκων του με τον ίδιο το δήμο και η σταδιακή καλλιέργεια κοινού αισθήματος περηφάνιας για τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους, τις οποίες θα μπορούν και θα θέλουν να στηρίξουν και να αναδείξουν.

2. Η προσέλκυση των επισκεπτών και τουριστών και η εξυπηρέτησή τους στην περιήγησή τους στην περιοχή

3. Η διαμόρφωση, κατ’ ουσίαν, ενός συγκροτημένου τουριστικού προϊόντος. Κατά γενική ομολογία, ένας τόπος μπορεί να διαθέτει ένα πλέγμα τουριστικών πόρων και υπηρεσιών, αλλά, αν δεν παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με αυτό, είναι σαν να μην υπάρχει.

4. Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μέσω της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της (φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον, τοπική κουζίνα, φιλοξενία, παράδοση και πολιτισμό κτλ).

5. Η εδραίωση της περιοχής του δήμου στη συνείδηση του κοινού, ως ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

www.tornosnews.gr

Προηγούμενο άρθροΤο πρόγραμμα του εορτασμού των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολεως
Επόμενο άρθροΒαπτιστικός Θάνατος και Βαπτισματική Ανάσταση κατά την Διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)