ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Προς όλους τους μαζικούς φορείς και τους εργαζόμενους της περιοχής μας

Οι δημόσιες δομές υγείας στον κεντρικό και βόρειο Έβρο είναι σε κακή κατάσταση αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, τα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής μας, το ΕΚΑΒ, εδώ και αρκετά χρόνια, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Το «μάρμαρο» αυτής της πολιτικής πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι της περιοχής μας για να αποκαταστήσουν την υγείας τους.

Αιτία αυτών των προβλημάτων είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, που διαχρονικά ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις.

Οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως για παράδειγμα αυτές του νευρολόγου, οφθαλμίατρου, οδοντίατρου είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου η οποία ουσιαστικά απειλείται με κλείσιμο, ειδικά έπειτα από τις αναστολές εργασίας που επιβλήθηκαν στο Ιατρικό – Νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία παραμένουν κλειστά, γιατί οι γιατροί έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.

Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί με τραγικό τρόπο κατά την περίοδο της πανδημίας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των ασθενών και των κατοίκων της περιοχής αλλά και των υγειονομικών που εργάζονται στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει δραματικά την επόμενη χρονιά γιατί η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του 2022 μειώνει τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 140 εκατ. ευρώ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά 139 εκατ. (-52%). Μειωμένη είναι η χρηματοδότηση και προς τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να παραμένουμε βουβοί θεατές. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής παίρνουμε την πρωτοβουλία και καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους, σωματεία, να πάρουν αποφάσεις και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21 Δεκέμβρη και ώρα 6:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας.

Παίρνουμε την υπόθεση της Υγείας στα χέρια μας και διεκδικούμε:

  • Την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Την κάλυψη με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό όλων των αναγκών του Γ.Ν. Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων, Σουφλίου.
  • Την επαναλειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων στελεχωμένα και κατάλληλα εξοπλισμένα.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων του Βορείου Έβρου

Προηγούμενο άρθροΕμβολιασμός χωρίς ραντεβού στις 24 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑνεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: “Το μόνο έργο της Διοίκησης είναι η έκδοση δελτίων τύπου”