Υπεγράφη η σύμβαση για την «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης»

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Οκτωβρίου 2018
560 0

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης συνολικού ποσού 874.200 ευρώ, μεταξύ της ΔΕΥΑΑ δια του νομίμου εκπροσώπου της κ. Γεωργίου Ουζουνίδη και του FranckDelRey, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της εταιρείας HYDROPLUS με έδρα την Γαλλία.

Το έργο αφορά την προμήθεια συστήματος για την ανύψωση του ταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 1.700.000 κυβικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την αύξηση της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα, η πόλη της Αλεξανδρούπολης και η ΔΕ Τραϊανούπολης δε θα έχει πλέον πρόβλημα ποσοτικής επάρκειας νερού, σαν επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα μπορούν να σχεδιαστούν έργα μεταφοράς επαρκούς ποσότητας νερού και προς τους οικισμούς Μάκρης- Δικέλλων- Μεσημβρίας, καθώς και προς τους οικισμούς της ΔΕ Φερών.

Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από τη δωρεά που έχει γίνει προς την ΔΕΥΑΑ από την αστική μη κερδοσκοπική κοινωφελή εταιρεία με την επωνυμία «Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη» (“MIO/ECSDE”) στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό στην πόλη» που υλοποιεί ο Οργανισμός GlobalWaterPartnershipMediterranean (GWP-Med).

Σχετικά άρθρα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με τη δημιουργία όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων. Τέρμα η κοροϊδία με την εφαρμογή της Δίχρονης «α λα καρτ»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Δεκεμβρίου 2018 0
Οκτώ μήνες μετά από ανάλογη ερώτηση επανερχόμαστε στο θέμα της Δίχρονης Προσχολικής αγωγής στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Μετά τις εξαγγελίες και…

Σύλληψη 2 υπηκόων Συρίας για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Φεβρουαρίου 2017 0
Συνελήφθησαν στις 19-2-2017 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 34…

Συνεχίζονται οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία της Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2017 0
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας απέστειλε επιστολή προς τον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ, στην διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου…