Υπεγράφη η σύμβαση για την «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης»

Δημοσιεύτηκε στις: at 11 Οκτωβρίου 2018
517 0

Υπεγράφη η σύμβαση για την «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης συνολικού ποσού 874.200 ευρώ, μεταξύ της ΔΕΥΑΑ δια του νομίμου εκπροσώπου της κ. Γεωργίου Ουζουνίδη και του FranckDelRey, Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της εταιρείας HYDROPLUS με έδρα την Γαλλία.

Το έργο αφορά την προμήθεια συστήματος για την ανύψωση του ταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 1.700.000 κυβικά.

Με την ολοκλήρωση του έργου και την αύξηση της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα, η πόλη της Αλεξανδρούπολης και η ΔΕ Τραϊανούπολης δε θα έχει πλέον πρόβλημα ποσοτικής επάρκειας νερού, σαν επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα μπορούν να σχεδιαστούν έργα μεταφοράς επαρκούς ποσότητας νερού και προς τους οικισμούς Μάκρης- Δικέλλων- Μεσημβρίας, καθώς και προς τους οικισμούς της ΔΕ Φερών.

Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από τη δωρεά που έχει γίνει προς την ΔΕΥΑΑ από την αστική μη κερδοσκοπική κοινωφελή εταιρεία με την επωνυμία «Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη» (“MIO/ECSDE”) στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό στην πόλη» που υλοποιεί ο Οργανισμός GlobalWaterPartnershipMediterranean (GWP-Med).

Σχετικά άρθρα