Η Υπηρεσία της ΔΕΥΑΑ, προέβη σε εργασίες κατασκευής και αποκατάστασης βατότητας του δικτύου αποχέτευσης, με ασφαλτικό.

Από τον Μάϊο που ξεκινήσαμε πάλι το έργο ολοκληρώθηκε το 85% του τμήματος δικτύων αποχέτευσης όπως φαίνεται στο χάρτη με την μπλε διαγράμμιση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τονίζουμε ιδιαίτερα ότι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου καθώς και Βιολογικού Σταθμού, ήταν ένα έργο σταματημένο, το οποίο παραλάβαμε από την ‼️προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπάκη ‼️και έγινε επανεκκίνηση από την δίκη μας Δημοτική Αρχή (Δήμος για όλους. Πρώτα ΕΣΥ ) τον Μάϊο του 2020.

Το 2018 έγινε υποβολή του έργου (ερχόταν εκλογές)από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Λαμπάκη και δεν λειτούργησε, όπως ήταν φυσικό, για τον απλούστατο λόγο, του ότι δεν μπορούσε η Αρχαιολογική υπηρεσία να προβεί στην εκ του Νόμου προβλεπομένη επιστασία του έργου λόγω υποστελέχωσης της.

Ένα έργο όπου η υποβολή του έπρεπε να γίνει 1-2 χρόνια αργότερα αφού διασφαλιστεί ότι η εφορεία αρχαιοτήτων (αρχαιολογία) μπορεί επιτέλους να προβεί στην επιστασία του.

Παραλάβαμε ένα έργο κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο γεμάτο σκαμμένα χαντάκια. Από την ανάληψη καθηκόντων μας κι εντεύθεν, όπου με πίεση προς την Κυβέρνηση στελεχώθηκε η αρχαιολογία και έγινε επανεκκίνηση του έργου και ολοκλήρωση έως τώρα του μεγαλύτερου μέρους αυτού.

Να επισημάνουμε επίσης πως:

‼️1ον : Εάν δεν γινόταν επανεκκίνηση του έργου, ο οικισμός της Μάκρης θα ήταν ακόμη βομβαρδισμένο τοπίο λόγω του ότι είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος η περιοχή (βλέπε Μετρό Θεσσαλονίκης) και οι κάτοικοι θα υπέφεραν από την σκόνη ,την λάσπη και τα ατέλειωτα επικίνδυνα χαντάκια και

‼️2ον : Είναι βέβαιο πως η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Α. θα εβρίσκετο μπρος στο φάσμα της χρεωκοπίας αφού θα της γινόταν καταλογισμός και θα πλήρωνε όλο το ποσό του έργου (6.000.000€) από τον προϋπολογισμό της (με ιδίους πόρους) αφού η νομοθεσία ορίζει, πως η μη ολοκλήρωση του έργου σε καθορισμένο χρονικό διάστημα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Εκ των ως άνω συνάγεται ότι η αλλαγή της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, ήταν άκρως αναγκαία για τον τόπο και τους πολίτες.

Στελέχη δίχως αυτοδιοικητική ικανότητα και ενδιαφερόμενοι μόνο για τα προσωπικά τους οφέλη, δεν έχουν την ικανότητα να πάνε τον τόπο μπροστά, ούτε φυσικά και ο τόπος έχει την ανάγκη τους…

Προηγούμενο άρθροΠλήρης ένταξη του αθλήματος KICKBOXING (WAKO) στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ οικογένεια!
Επόμενο άρθροΔΕΥΑΑ: Αποκατάσταση βατότητας με υλικό τύπου 3Α , αγροτικής οδοποιίας σε τομές που δημιουργήθηκαν από διαρροές του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Αγίου Γεωργίου ελαιώνα Μάκρης