Με την ολοκλήρωση του 1ου συνεδρίου της, τον περασμένο Απρίλιο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπήκε σε μία νέα φάση όσον αφορά τις διαδικασίες ανάπτυξης και παρουσίας της στο κίνημα της νεολαίας, μετά την αναγκαστική ανασυγκρότηση που ακολούθησε τη διάσπαση του 2015.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά για ένα από τα παλαιότερα μέλη της οργάνωσης, τον Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλο, ο οποίος, κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου, ανέλυσε τις δυσκολίες για την ανασύνταξη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις σημαντικές στιγμές κατά τις οποίες η οργάνωση απέδειξε την κοινωνική της χρησιμότητα.

Σήμερα, 2 περίπου χρόνια μετά, ο Ι. Σχινάς-Παπαδόπουλος παραιτήθηκε, προκειμένου να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Στη θέση του εκλέχτηκε ομόφωνα από την 5η σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, ο Σωτήρης Αλεξίου, 25 ετών και μέχρι πρότινος μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης (διαβάστε παρακάτω το βιογραφικό του).

Ποιος είναι ο νέος γραμματέας

Ο Σωτήρης Αλεξίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Ζωγράφου. Είναι 25 ετών, τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ολοκληρώνει τη διπλωματική του εργασία στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στον τομέα της βιοπληροφορικής.

Οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού το 2009. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε Γραμματέας του Γραφείου Πόλης της Νεολαίας Συνασπισμού Ξάνθης και το 2013 εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από την 1η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη, ενώ από το Νοέμβρη του 2015 μέχρι σήμερα διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.

Συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και συγκεκριμένα στις μαθητικές κινητοποιήσεις, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο Φοιτητικό Σύλλογο της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου διετέλεσε μέλος επί σειρά ετών, ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας.

Είχε ενεργό ρόλο στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2011, απέναντι στο νόμο Διαμαντοπούλου και έλαβε μέρος στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Επιπλέον, είχε ενεργή παρουσία στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές και στη Θράκη.

Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη».

Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε σε δομές αλληλεγγύης, στο κίνημα υποστήριξης των προσφύγων, καθώς και στο αλληλέγγυο φροντιστήριο του χώρου πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης «Kardelen», όπου δίδαξε για δύο χρόνια.

www.documentonews.gr

Προηγούμενο άρθροΟλική ανατροπή η Κηφισιά νίκησε 3-2 τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΝέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα περιλαμβάνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης