1.012 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στα Καταστήματα Κράτησης

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:21
766 0
Μιχάλης Τσιλιβάκος – workenter.gr
Στρατηγικό σχέδιο για την πρόσληψη 1.012 μονίμων στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας προωθεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης η κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με διαδικασίες «εξπρές» και θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 258 μόνιμοι στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η αρμόδια γενική γραμματέας ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ λόγω επιτακτικών αναγκών
  • 381 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας
  • και 373 θέσεις για τις οποίες, όπως είπε η κυρία Νικολάου, «μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα για έγκριση»

Τα νέα στελέχη θα διοριστούν στα πρότυπα των 1500 προσλήψεων Ειδικών Φρουρών.

Πότε τα αποτελέσματα των σωφρονιστικών (6Κ/2018)

Δουλειά εντός του 2020 θα «πιάσουν» οι επιτυχόντες της προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, όπως ανακοίνωσε η κυρία Νικολάου.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ, οι οριστικοί πίνακες θα αναρτηθούν το φθινόπωρο. Θα προσληφθούν υπαλλήλοι ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης.

Ανοίγει το σωφρονιστικό κατάστημα Δράμας – 258 μόνιμες προσλήψεις

Ανοίγει ο δρόμος για 258 διορισμούς εξπρές στο νέο κατάστημα κράτησης Δράμας.

Η αρμόδια γενική γραμματέας τόνισε, ακόμα, ότι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στο 2020 με την λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος στη Δράμα.

Όπως είπε, οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπως και οι πειθαρχικές φυλακές θα λειτουργήσουν όταν ανοίξουν οι φυλακές στη Δράμα, μέχρι το Σεπτέμβριο.

Ο αρχιφύλακας Σωφρονιστικού Καταστήματος Διαβατών Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βαρσάμης έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις υπαλληλικού προσωπικού τονίζοντας ότι υπολείπονται κατά 1.000 θέσεις.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών και προέδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, Γεώργιος Στιβακτάκης έκανε λόγο για μεγάλες ελλείψεις υποδομών και προσωπικού ενώ σημείωσε ότι η ναυαρχίδα που κρατά τις ισορροπίες έκνομων ενεργειών είναι η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων. «Αν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα πρέπει να επενδύσουμε σε υλικοτεχνικές υποδομές, στην ενίσχυση του προσωπικού και στην εκπαίδευση κρατουμένων και υπαλλήλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στιβακτάκης.

Νέες προσλήψεις Συνοριοφυλάκων στην ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του workenter.gr, προ των πυλών βρίσκονται 480 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οι 300 θέσεις θα διατεθούν σε Ξάνθη, Κόρινθο και Παρανέστι και οι 180 θα αφορούν αποκλειστικά την Αθήνα (Διεύθυνση Αλλοδαπών).

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει σύμβαση εργασίας, διάρκειας 1 έτους, που θα ανανεώνεται συνεχώς για 5 χρόνια.

«Τρέχουν» 800 προσλήψεις

Τέλος, σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών στην προκήρυξη για την πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2020. Οι θέσεις κατανέμονται σε 8 περιοχές.

Δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων λυκείων, ηλικίας έως 28 ετών.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να δείτε την αποκαλυπτική τοποθέτηση της κυρίας Σοφίας Νικολάου (από το 22′)

 

Σχετικά άρθρα

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του υποψήφιου Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μυτιληνού

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2019 0
Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του υποψήφιου Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μυτιληνού…

Δεν έχουν καλυφθεί τα κενά στο ΓΕΛ Τυχερού – Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκο Φίλη

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2015 0
Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ακόμα δεν έχουν καλυφθεί τα κενά…