100 ευρωβουλευτές ζητούν διαλεύκανση των γεγονότων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:33
383 0

Με επιστολή τους, 100 ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν να ερευνήσει διεξοδικά τα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung.

«Εάν ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η Κομισιόν δεν αντιδρούσαν στις κατηγορίες, θα ήταν μια περίπτωση ατιμωρησίας την οποία η ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί», γράφουν στην επιστολή τους Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Η επιστολή τους εστάλη έπειτα από τα νέα δημοσιεύματα για τα γεγονότα στον Έβρο τον Μάρτιο, όταν είχαν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα.

Το Spiegel, έπειτα από συγκέντρωση στοιχείων, ανάλυση και αναπαράσταση των όσων συνέβησαν στις αρχές Μαρτίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στις 4 Μαρτίου ο Πακιστανός Μουχάμαντ Γκουλζάρ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η σφαίρα προήλθε από ελληνικό όπλο».

«Εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιεύματα και ανακοίνωσε ότι η υπέρμετρη βία δεν είναι αποδεκτή. Άναμένουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα ερευνήσουν το συμβάν και θα ενημερώσουν την Κομισιόν», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες για πυροβολισμούς στα σύνορα. Το δημοσίευμα του Spiegel είχε προκαλέσει την αντίδραση του Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει ότι αυτό δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο.

«Δεν είναι κάτι νέο για την Τουρκία να εξαπολύει εκστρατείες παραπληροφόρησης. Ευτυχώς, η διεθνής κοινότητα κατανοεί την πλήρη έκταση των μεθόδων και πρακτικών της Τουρκίας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από DW

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα

Με δωρεα απο τον «Έλληνα του Εξωτερικού» πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση και ο εξοπλισμός της μονάδας τεχνητού νεφρού , στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2018 0
Ένα σημαντικό έργο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18/11/2018 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: πρόκειται για την πλήρως ανακαινισμένη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κατόπιν…

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Δεκεμβρίου 2020 0
Ετήσια εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Οι δικαιούχοι μπορούν ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν τη…