100 ευρωβουλευτές ζητούν διαλεύκανση των γεγονότων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:33
246 0

Με επιστολή τους, 100 ευρωβουλευτές ζητούν από την Κομισιόν να ερευνήσει διεξοδικά τα όσα συνέβησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung.

«Εάν ούτε η ελληνική κυβέρνηση ούτε η Κομισιόν δεν αντιδρούσαν στις κατηγορίες, θα ήταν μια περίπτωση ατιμωρησίας την οποία η ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί», γράφουν στην επιστολή τους Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Η επιστολή τους εστάλη έπειτα από τα νέα δημοσιεύματα για τα γεγονότα στον Έβρο τον Μάρτιο, όταν είχαν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα.

Το Spiegel, έπειτα από συγκέντρωση στοιχείων, ανάλυση και αναπαράσταση των όσων συνέβησαν στις αρχές Μαρτίου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στις 4 Μαρτίου ο Πακιστανός Μουχάμαντ Γκουλζάρ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η σφαίρα προήλθε από ελληνικό όπλο».

«Εκπρόσωπος της Κομισιόν εξέφρασε την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιεύματα και ανακοίνωσε ότι η υπέρμετρη βία δεν είναι αποδεκτή. Άναμένουμε ότι οι ελληνικές αρχές θα ερευνήσουν το συμβάν και θα ενημερώσουν την Κομισιόν», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες για πυροβολισμούς στα σύνορα. Το δημοσίευμα του Spiegel είχε προκαλέσει την αντίδραση του Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει ότι αυτό δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο.

«Δεν είναι κάτι νέο για την Τουρκία να εξαπολύει εκστρατείες παραπληροφόρησης. Ευτυχώς, η διεθνής κοινότητα κατανοεί την πλήρη έκταση των μεθόδων και πρακτικών της Τουρκίας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από DW

Πηγή: www.lifo.gr

Σχετικά άρθρα

Τελετή ορκωμοσίας 487 πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτείχου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Νοεμβρίου 2017 0
Τον προβλεπόμενο όρκο έδωσαν χθες (10 Νοεμβρίου 2017), τετρακόσιοι ογδόντα επτά (487) Δόκιμοι Αστυφύλακες 1ης εκπαιδευτικής περιόδου, εκπαιδευτικής σειράς 2017-2019,…

Τοποθέτηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για την 24ωρη απεργία των ερεγαζομένων της “Εγνατία Οδός Α.Ε.”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιουλίου 2017 0
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, εκφράζει τη συμπαράσταση και…

Νικ. Ταμουρίδης (Αντ/γος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ): Η χειραγώγηση των μαζών την εποχή των κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Απριλίου 2020 0
Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή…