Εκδήλωση για την 101η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων διοργανώνει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή και Αρμενική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, το Σάββατο 16 Απριλίου και ώρα 19.00, στο Επιμελητήριο Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη).

Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι Δρ. Ελένη Θεοχάρους, Ευρωβουλευτής Κύπρου, με θέμα: «1915-2016: 100+1 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία»

Η Ελένης Θεοχάρους  ίδρυσε την Ομάδα Φιλίας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Αρμενίας και προεδρεύει της ομάδας για δεύτερη θητεία, διετέλεσε Πρόεδρος του Κύπρο-αρμενικού συνδέσμου φιλίας  κι έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής του Αρμενικού Κοινοβουλίου.

Έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Θράκη, αφού Το 1991 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια της Παιδοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης , από το 1991-2001 δίδασκε Παιδοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, ενώ έλαβε και τον τίτλο της Επίτιμης Διδάκτορος από το  ΔΠΘ.

Βιογραφικό:

Η Ελένης Θεοχάρους γεννήθηκε στο Μεταλλείο Αμιάντου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απεφοίτησε με άριστα. Εξειδικεύθηκε στην Παιδοχειρουργική και στην Παιδοουρολογία στην Ελλάδα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπόνησε Πειραματική – Κλινικο-εργαστηριακή Διατριβή και πήρε τον τίτλο του Διδάκτορος με Άριστα..

Το 2001 εξελέγη ως αριστίνδην υποψήφια,   Βουλευτής  Λεμεσού με το Δημοκρατικό Συναγερμό και επανεξελέγη το 2006. Το 2006 διεκδίκησε την Δημαρχία Λεμεσού με τον ΔΗΣΥ. Το 2009 εξελέγη Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ-ΕΛΚ και επανεξελέγη το 2014.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται στην Επιτροπή Εξωτερικών και στην  Επιτροπή για την Ανάπτυξη και στην Επιτροπή Αναφορών ενώ εργάστηκε και στην Επιτροπή Υγείας, Περιβάλλοντος και Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και σε άλλες επιτροπές.

Κύριος στόχος της στο ΕΚ είναι ο Αγώνας για δίκαιη επίλυση του Κυπριακού.

Χειρούργησε πολλές χιλιάδες παιδιά, ενήλικες, τραυματίες και ασθενείς  και εξακολουθεί να χειρουργεί σε όλο τον κόσμο. Εργάζεται  εθελοντικά ως γιατρός σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης τα τελευταία τριάντα χρόνια. Ίδρυσε την Εθνική Αντιπροσωπεία Κύπρου της Διεθνούς μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και διετέλεσε Πρόεδρός της μέχρι το 2001 αλλά εργάστηκε και με πολλές άλλες εθελοντικές οργανώσεις σε πεδία μαχών, εμφυλίων πολέμων και φυσικών καταστροφών.

Εργάστηκε σε όλο τον κόσμο για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της φτώχιας, για την Ελευθερία των ανθρώπων και για την Δημοκρατίας.

Έχει εκδώσει πέντε ποιητικές Συλλογές και τιμήθηκε δύο φορές με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Ποιήσεως.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροOμιλία Δημήτρη Στρατούλη στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα : «Πολιτικές Εξελίξεις, Ασφαλιστικό, η πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Επόμενο άρθροLNG, η χθεσινή διαφωνία μου με τον Ν.Λυγερό..που έγινε..συμφωνία..και εξόργισε τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης. (του Π.Μάνδαλου)