11ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Παίδων-Κορασίδων 2018:

Ο Εθνικός κατέκτησε την 13η θέση στο κορυφαίο Πρωτάθλημα μεταξύ 20 ομάδων!!!

Μια σπουδαία ομάδα παιδιών, αυτή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, συμμετείχε στο κορυφαίο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2018 και κατέκτησε την 13η θέση μεταξύ 20 ομάδων!!!

Είναι η δεύτερη φορά στη νεότερη ιστορία του «Εθνικού» που η Σκακιστική Ομάδα Παίδων -Κορασίδων κατακτά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Περιφέρειας και συμμετέχει στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα!

Τόσο η συνολική εικόνα όσο και τα επιμέρους ατομικά αποτελέσματα των παιδιών στο Πρωτάθλημα, δείχνουν καθαρά ότι η ομάδα έχει τεράστια δυναμική.

Το νέο αίμα του Συλλόγου, ο 10χρόνος Χρήστος Χασάπης, ο 9χρόνος Μιχάλης Καρακασίδης και ο 8χρόνος Γεώργιος Γκόγκολας, πρωτοεμφανιζόμενοι στο Πρωτάθλημα ανέλαβαν να υποστηρίξουν εναλλάξ, έκτος από την σκακιέρα του 10άρη και αυτή του 12άρη!!! Ωστόσο φάνηκε ότι δεν ήταν εύκολοι αντίπαλοι ούτε για εμπειρότατους παίκτες!!!Στάθηκαν επάξια στον ρόλο τους και πρόσφεραν στην ομάδα 2 νίκες και τρεις ισοπαλίες, πέντε θετικά αποτελέσματα σε 12 αγώνες!!!

Το δίδυμο Ελπίδα-Σοφία Αϊβαζιάν στην σκακιέρα της 16άρας και Άρτεμις Μπλίτσα στην σκακιέρα της 12άρας, ήταν και το μεγάλο ατού της Ομάδας σε όλο το Πρωτάθλημα!!!

Συνολικά 9 νίκες σε 12 αγώνες!!!Ακούραστες και μαχητικές, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η Άρτεμις Μπλίτσα με 5 νίκες και 1 ήττα πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση στην σκακιέρα της!!!

Η Ελπίδα Αϊβαζιάν με 4 νίκες και 2 ήττες πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση στην σκακιέρα της 16άρας!!!

Στις πολύ απαιτητικές σκακιέρες , την 1η των 16 ετών και την 2η των 14ετών, αγωνίστηκαν ο Ορέστης Μπλίτσας και ο Βαλέριος Νάσος αντίστοιχα, πετυχαίνοντας 1 νίκη και δύο ισοπαλίες ο πρώτος και δύο νίκες και μια ισοπαλία ο δεύτερος σε έξι αναμετρήσεις.

Δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά, που με τα θετικά τους αποτελέσματα των προκριματικών συνέβαλαν τα μέγιστα για την άνοδο της Ομάδας και την συμμετοχή της στο κορυφαίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στο πλευρό των παιδιών, η «ψυχή» αυτής της Ομάδας, ο άνθρωπος που πίστεψε, στηρίζει που στέκει τόσα χρόνια ακούραστα και αφιλοκερδώς δίπλα στα παιδιά μας, ο Χρήστος Αντώνογλου.  Ένα μεγάλο Κεφάλαιο για το Σκακιστικό Τμήμα. Μαζί του προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ακούραστα, με μεγάλη αγάπη και φροντίδα ο προπονητής τους Κωνσταντίνος Μαρκίδης.

Τα παιδιά στηρίζει και προπονεί επίσης αφιλοκερδώς και ο Διογένης Σπαθόπουλος, ετοιμάζοντάς τους για τις κορυφαίες αναμετρήσεις.

Αρωγοί σε αυτή την σημαντική προσπάθεια οι γονείς που έχουν αγκαλιάσει το Σκακιστικό Τμήμα.

Ο «Εθνικός» νίκησε τον «Πειραϊκό» και τον «ΟΦΗ 2000», έφερε ισοπαλία με τον «ΦΟ Ελληνικού» και ηττήθηκε από τον «ΟΣ Τριανδρίας», τον «ΣΟ Καβάλας» και τον «Πανιώνιο». Οι τρεις ομάδες που ηττήθηκε ο Εθνικός κατέβαλαν την 4η, 5η και 6η θέση!

Ο «ΣΟ Καβάλας» η ομάδα από την Περιφέρεια μας που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με απευθείας πρόκριση αφού πέρυσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, κατάφερε και φέτος να παραμείνει στην κατηγορία κατακτώντας την 5η θέση!

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η «ΕΣ Θεσσαλονίκης», την 2η θέση κατέκτησε η «ΣΑ Χανίων» και την 3η θέση η «ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας».

 

Με την Υποστήριξη :

 

-Hotel «RAMADA»

Κ.ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ ΑΒΕΕ

–ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΟΔΟΣ

-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΕΙΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ)

-ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ Αφοι Χ. ΧΑΤΧΗΜΙΧΑΗΛ & Σια ΟΕ

-ALEX polis- akinita -Real Estate ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΠΑΠΑΧΡΥΣΤΟΜΙΔΗ

-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΔΕΛΚΟΥ ΣΜΑΡΩ

-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

-ΤΑΒΕΡΝΑ «ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

-ΠΙΤΣΑΡΙΑ «PIZA PIZZA»

-ΤΑΒΕΡΝΑ «ΧΑΡΑΜΑ»

-ΤΑΒΕΡΝΑ «ΛΟΥΚΟΥΛΟΣ»

-ΤΑΒΕΡΝΑ – ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΚΑΝΑΒΙΔΗΣ»

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΟΡΟΣΗΜΟ»

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΚΙΝΗΤΡΟ»

Προηγούμενο άρθροΑπό 1η Ιανουαρίου στα 2,78 ευρώ (απο 1,70 ευρώ) τα διόδια Μέστης – Στα 2,02 ευρώ στο Αρδάνιο
Επόμενο άρθροΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)