Η ΝΕΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΟΖ… – Για την αιφνιδιαστικά μερική ανακήρυξη ΑΟΖ με Αίγυπτο (από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:37
82 0

Η ΝΕΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΓΙΑ ΑΟΖ…

-Για την αιφνιδιαστικά μερική(!) ανακήρυξη ΑΟΖ με Αίγυπτο-

 

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο*

 

Και ξαφνικά οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του συστήματος ,αυτοί που επιδοτήθηκαν και τροφοδοτήθηκαν με πακτωλό χρημάτων από τα κυβερνητικά επιτελεία για τις παρασχεθείσες δημοσιογραφικές υπηρεσίες τους…θριαμβολόγησαν για την νέα αιφνίδια ανακοινωθείσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών. Διθύραμβοι ,γιατί τάχα η νέα αυτή συμφωνία ακυρώνει την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης…Καμία πειστική εξήγηση όμως, γιατί στην συμφωνία δεν υπάρχει το ακριτικό Καστελόριζο,-βλέπετε κι αυτό “κείται μακράν” ,κατά την συνεχιζόμενη μυσαρή και μειοδοτική πολιτική της εθελόδουλης κυβέρνησης – γιατί τέμνουν την Ρόδο στην μέση …αλλά το χειρότερο ,ότι οι επίσημοι εκπρόσωποι του Ελλαδικού κράτους (λέγε με Δένδια)αποδέχτηκαν ,την λεβεντογέννα Κρήτη να έχει μειωμένη επήρεια… ενώ εξαφάνισαν από τον Χάρτη το “σύμπλεγμα της Μεγίστης”! Δηλαδή το σημείο κλειδί για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο!
Κατ αποτέλεσμα το ιταμό Ελλαδικό κράτος, όπως σήμερα εκπροσωπείται και εκφράζεται , απεμπόλησε κυριαρχικά Δικαιώματα της χώρας ,κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουν(!) ,το Δίκαιο της Θάλασσας ,-κατοχυρωμένο με την συνθήκη του Montego Bay της Τζαμάϊκα, την οποία άλλωστε κύρωσε η χώρα μας με νόμο αυξημένης τυπικής ισχύος ,-αναγνωρίζει σε κάθε κατοικημένο νησί  Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), με πλήρη και όχι με μειωμένη επήρεια ,όπως αποδέχτηκαν πριν λίγο οι προκλητικά εθνικοί μειοδότες…Όπως ακριβώς έπραξαν πριν λίγο καιρό και με την συμφωνία με την Ιταλία ,αποδεχόμενοι πως και οι “διαπόντιοι νήσοι” έχουν μειωμένη επήρεια…Και γι αυτό μάλιστα επιζητούσαν την επιβράβευση και το χειροκρότημα μας .Η απάντηση μας όμως υπήρξε καταιγιστική με “βολές μυδραλίου κατά ριπάς “στο άρθρο- ανάρτηση μας, στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μας (βλ. Μια κολοβή συμφωνία…με κολοβά δικαιώματα ,11-6-2020,δημοσιευμένη και σε Κυριακάτικη Δημοκρατία  ως και ηλεκτρονική σελίδα  maximum fm .)
Αυτό Συνέλληνες δεν αποτελεί κατοχύρωση των κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων αλλά αντίθετα σκόπιμη απεμπόληση των ,υπό το πρόσχημα δήθεν δημιουργίας θαλασσίων ζωνών….Και το χειρότερο η βραδυπορούσα και αντιφατική εκπροσωπούμενη “Ελλάς” οριοθέτησε τις θαλάσσιες ζώνες με την Αίγυπτο μέχρι τον 28ο μεσημβρινό…Δηλαδή με άλλα λόγια αποδέχθηκε μειωμένη Εθνική κυριαρχία ,επιχείρημα που χρησιμοποιεί και η Τουρκία, ότι η χώρα μας δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα μετά τον 28ο μεσημβρινό. Και φυσικά τα “κυβερνητικά παπαγαλάκια” έσπευσαν να δώσουν κενή περιεχομένου  απάντηση, πως δήθεν προβήκαμε σε μερική οριοθέτηση των δικαιωμάτων μας. Αλήθεια γιατί..; Εκεί που υπάρχουν άφθονα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου…;!
Δυστυχώς αλλά οι «αμφιβόλου  κύρους και ειδικού βάρους» διεθνολόγοι του κυβερνώντος κόμματος Συρίγος και Καιρίδης -ο άνθρωπος που πρόσφατα αμφισβήτησε προκλητικά την Ελληνικότητα μας ,θεωρώντας ότι έλκουμε καταγωγή από τους  Οθωμανούς !- και τώρα ενεργοί βουλευτές του ,άλλα έλεγαν ,όταν ήσαν αντιπολίτευση ,αξιολογώντας τότε  την αποδοχή μειωμένης επήρειας στα νησιά μας καταστροφική και άλλα τώρα .Τώρα λοιπόν ο θλιβερός κατά πολλούς  Συρίγος ,πρωταθλητής στις κυβιστήσεις, αναδιπλώθηκε και υπερασπίζεται κατ εμετικό τρόπο την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία…έστω και με μειωμένη επήρεια της Μεγαλονήσου ,που δεσπόζει στην Ανατολική Μεσόγειο. Μια συμφωνία που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα…,έστω κι αν άλλα διατείνονται οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί αστέρες  του καθεστώτος. Γιατί πρέπει να εξηγήσουν στους νοήμονες ανήσυχους και  ερευνώντες αυτού του τόπου , γιατί εγκατέλειψαν την πάγια θεωρία της « μέσης γραμμής» ,όπως αποτυπώνεται στο ισχύον Δίκαιο της  θάλασσας , παραχωρώντας ΑΟΖ   55% στην  Αίγυπτο έναντι 45 % σε μας !   
Δεν είναι τυχαίο που όλες αυτές οι αιφνιδιαστικά εμφανιζόμενες συμφωνίες γίνονται εν μέσω θέρους …Στην περίοδο που η καλοκαιρινή ραστώνη έχει πλήξει τους ταλαιπωρημένους αλλά συνάμα και αποπροσανατολισμένους, εν πολλοίς αδιάφορους , νεοέλληνες .Που έχουν στρέψει την προσοχή τους ανάμεσα στην βρικολακιασμένη και εφιαλτικά περιρρέουσα στα δελτία ειδήσεων πανδημία του συνεχώς μεταλλασσόμενου κορωνοϊού…και στον επιδιωκόμενο κίβδηλο θερινό ευδαιμονισμό τους …
Δυστυχώς αλλά η προδοτική πολιτική των πολιτικών φερέφωνων μας στα κελεύσματα οθνείων πατρόνων συνεχίζεται αμείωτη …Πριν λίγο καιρό οι Πρέσπες ,τώρα το ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο…Ποιό είναι άραγε βαρύτερο και επαχθέστερο; Απαντήστε το εσείς …Καλούνται όμως να το απαντήσουν ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Κρήτης ,αυτοί που με αντρεία αντιστάθηκαν την δεκαετία του 40 στον γερμανό κατακτητή, όταν θα υποδέχονται στο νησί τους τον “σύντεκνο “πρωθυπουργό τους καθώς και όλους τους λοιπούς συμπατριώτες πολιτικάντηδες τους …Για να δούμε τότε, τι “μαντινάδες” θα τους πουν;!

* Ο Ηλίας  Ν Ηλιακόπουλος είναι Δικηγόρος ,Διδάκτωρ Νομικής  και δραστηριοποιείται στον χώρο της Θράκης.  

Σχετικά άρθρα

Δείτε τον λαμπρό Εορτασμό των Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη μέσα από το φωτορεπορτάζ του Γιάννη Ναλμπάντη

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιανουαρίου 2017 0
Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2017 εψάλει…

Τα 700 εκατ. ευρώ της Κομισιόν για τον Έβρο καταλήγουν σε ΟΗΕ και μετανάστες… και όχι στην θωράκιση των ελληνικών συνόρων

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Απριλίου 2020 0
Πυροτέχνημα δίχως κανένα αντίκρισμα η εξαγγελία οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 700 εκατ. ευρώ, από την Κομισιόν. Πυροτέχνημα και…