* Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

* Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου

* Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αλεξανδρούπολης

* Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

* Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης

* Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης

* Σωματείο Εργαζομένων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης

* Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

* Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

* Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

* Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης

11/11/2020

Δελτίο Τύπου

Συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 10:00 στην πύλη του Νοσοκομείου

Όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις για οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Κόντρα στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να μπει σε «καραντίνα» η δράση των σωματείων και να φιμωθούν οι εργαζόμενοι.

Κάναμε πράξη το σύνθημα: «Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή»!

Από την αρχή αυτής της περιπέτειας, αυτοί που πρωτοστάτησαν και έδωσαν κουράγιο, που έσπασαν τις απαγορεύσεις από την πρώτη ημέρα, ήταν οι υγειονομικοί. Έδωσαν πολλές μάχες, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, με δεκάδες κινητοποιήσεις, πορείες, εκδηλώσεις.

Για αυτό δέχτηκαν και τα πυρά της κυβέρνησης (χημικά έξω από υπουργείο, προσπάθεια συλλήψεων σε κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό, πειθαρχικό στο Ηράκλειο Κρήτης κλπ.). Έσπασαν τη σιωπή που ήθελαν να επιβάλουν, το πλαστό αυτό «όλοι μαζί», που κρύβει ότι δεν είμαστε όλοι μαζί. Κάποιοι, οι πολλοί, πληρώνουν και κάποιοι, οι λίγοι, κερδίζουν ακόμα και από την αρρώστια.

Και τώρα, με αυτές τις συνθήκες, σας καλούμε όλους να γίνουμε μια γροθιά, να απαιτήσουμε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Στόχος είναι να αναδειχτούν οι ελλείψεις και να χτυπήσει καμπανάκι, καθώς φαίνεται ότι θα έχουμε δύσκολες καταστάσεις, με πληρότητα των έτσι και αλλιώς ανεπαρκών ΜΕΘ και την έλλειψη προσωπικού. Ενώ η κυβέρνηση “κλείνει” στην ουσία τα νοσοκομεία και τα μετατρέπει σε μιας νόσου, με την αναβολή των χειρουργείων και όλων των άλλων λειτουργιών, πλην των επειγόντων. Αφήνει κάθε ασθενή στην τύχη του, να αναζητήσει βοήθεια στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, ανάλογα φυσικά με την τσέπη του.

Και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή! Δεν θα σωπάσουμε.

Τα Σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους υγειονομικούς και ταυτόχρονα διεκδίκησης άμεσων μέτρων εδώ και τώρα, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 έξω από την πύλη του Νοσοκομείου.

Η κινητοποίηση θα γίνει από αντιπροσωπείες των σωματείων, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, με μάσκες και αποστάσεις, και φυσικά σε ανοιχτό χώρο.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών και απαιτούμε:

  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και λοιπών συμβασιούχων υγειονομικών.

  • Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες (όπως έγινε με τις θέσεις των ΜΕΘ), με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψηφίων για το σύνολο των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί ως τώρα.

  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

  • Εδώ και τώρα, άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του στο δημόσιο σύστημα υγείας.

  • Μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.

Προηγούμενο άρθροΣυγκλονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: “Δώρο Θεού να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο”
Επόμενο άρθρο Νατάσα Γκαρά: «Η Κυβέρνηση ομολογεί τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα»