Το πρωί της Κυριακή 6 Μαΐου 2018 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του ξύλινου ρωσικού ναϊδίου που είναι αφιερωμένο στους τιμωμένους στην Ελλάδα ρώσους αγίους και θα γιορτάζει στις 30 Μαΐου

Το ρωσικό ρυθμού ναϊδιο ανεγέρθη από το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» και θα ανήκει ως παρεκκλήσιο στην γειτονική Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Επί του ξυλίνου ναϊδίου η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα έχει την πλήρη και αποκλειστική πνευματική και διοικητική αρμοδιότητα.

Το ναϊδιο συναρμολογήθηκε στην πόλη μας με ξυλεία που έστειλε από το Σοσνόβυ Μπορ της Αγ. Πετρουπόλεως το Πυρηνικό Εργοστάσιο της περιοχής εκείνης.

Στο υπόλοιπο οικόπεδου θα ανεγερθεί από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως νέος ενοριακός ναός, αφιερωμένος στη Ανάληψη του Σωτήρος και στους νεοφανείς Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο.

Προηγούμενο άρθροΕνισχύσεις από την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή στον Έβρο
Επόμενο άρθροΙωάννης Ελ. Σιδηράς: «Ο εθνικός άθλος της ενσωματώσεως της Θράκης στην εθνική επικράτεια της Ελλάδος. Ιστορικές, πολιτικές και διπλωματικές πτυχές του ζητήματος από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου έως και την 14η Μαίου 1920»