Επίσκεψη στο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχο Συριτούδη Πασχάλη

197 0

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε, στην Κομοτηνή,  συνάντηση με τον νέο Γενικό Περιφερειακό  Αστυνομικό  Διευθυντή  Αν. Μακ.  και  Θράκης,  Ταξίαρχο κ. ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ Πασχάλη.

Με την ευκαιρία της πρώτης μας επίσημης συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τους Συναδέλφους αλλά και τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • Την ανάγκη και την συνέχιση των προσπαθειών, όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, για την επίλυση του κτηριακού ζητήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Θεωρούμε, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες μας επαφές, ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ευδοκιμήσει η ανέγερση Αστυνομικού Μεγάρου  στην Πόλη μας.
  • Την  σοβαρή έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων με τα οποία καλούνται καθημερινά οι συνάδελφοί μας να εκτελέσουν Υπηρεσία, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Επίσης τονίσαμε την ανάγκη για την παραμονή όλων των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας και μετά την έλευση των νέων Συνοριακών Φυλάκων.
  • Επισημάναμε την κάθετη αντίθεσή μας σε δημιουργία νέων δομών κράτησης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ν. Έβρου, παρόλες τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει.
  • Την ενίσχυση με προσωπικό όλων των Υπηρεσιών της Δ.Α Αλέξ/πολης και κυρίως του     Τμήματος  Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων  και του Α.Σ. Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.
  • Την έγκαιρη και ορθή χρήση της Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς και όλων των συναδέλφων που εμπλέκονται σε προγραμματισμένα και έκτακτα μέτρα τάξης με την απαρέγκλιτη εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Ο κ. Γενικός, γνώστης της πραγματικότητας των περισσοτέρων ζητημάτων της περιοχής μας,

δεσμεύτηκε ότι για τα θέματα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητάς του θα προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση τους. Στα δε υπόλοιπα θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των προσπαθειών και επιδιώξεων μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης μας ενημέρωσε για την πορεία των σχεδίων της Υπηρεσίας που αφορά των εκσυγχρονισμό των τεχνικών μέσων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεννόησης και υπόσχεσης για την μελλοντική συνεχή και δημιουργική συνεργασία μας για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν το Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνση μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος Ο Γενικός Γραμματέας         ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Γεώργιος  

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Θωρακίστε τον Έβρο! Συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Αυγούστου 2017 0
Επιστολές προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αλλά και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Εκτός ελέγχου η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Ιουνίου 2018 0
Θέμα δημόσιας υγείας αλλά και κακής τουριστικής εικόνας αποτελούν πλέον οι βρώμικοι και ξεχειλισμένοι κάδοι που παρατηρούνται ακόμη και στα…

Δείτε όλη την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Ναλμπάντη

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Οκτωβρίου 2017 0
Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Ναλμπάντη από: την Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό…

Αλλάζει όψη η είσοδος του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με πινελιές του Δ. Ναλμπάντη

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Σεπτεμβρίου 2016 0
Ο διεθνούς φήμης Εβρίτης ζωγράφος, Δημήτρης Ναλμπάντης ανέλαβε να αναμορφώσει την είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ήδη το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, η…