-Αξίωσε ο Τριαδικός Θεός να Ζήσουμε Φέτος Μεγάλες στιγμές, όπου κάθε Χρόνο είναι Μεγαλύτερες, με περισσότερη Δόση Συγκίνησης Δέους και Σεβασμού..
-Πώς να μην είναι άλλωστε όταν πέρυσι ξεκινήσαμε ο σαν Αργοναύτες πάνω σε ένα ‘’Ξύλινο Καραβάκι’’ παίρνοντας το βάπτισμα Πυρός στην Κατερίνη στο τότε Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος έχοντας εικοσιτέσσερις (24) συμμετοχές με διακρίσεις επτά (7) Χρυσών , πέντε (5) Αργυρών και Δεκατριών (13) Χάλκινων.
-Φέτος έχοντας Βοηθό τον Σύλλογο του Ορφέα Αλεξανδρούπολης, στον ενάμιση Χρόνο λειτουργίας μας καταφέραμε με την Σύμπραξη της Ομοσπονδίας Του Παγκρατίου Αθλήματος , υπό την Αιγίδα της Περιφερικής Ενότητας Έβρου και την Βοήθεια της Δημαρχίας ,να φέρουμε την διοργάνωση στο σπίτι μας , παίρνοντας σάρκα και οστά ότι πριν υπήρχε σαν σκιά και οριοθετώντας να γίνει Θεσμός για την Πόλη μας.
Με Δύναμη Σαράντα δύο (42) Αθλητών πετύχαμε πρώτα από όλα το μέγιστο, να έχουμε σαν Σύλλογος σε σχέση με τους υπολοίπους
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ(42)
σε όλη την Βόρεια Ελλάδα…όπου αυτό σημαίνει ότι σίγα-σιγά , αργά και σταθερά αρχίζει η Αλεξανδρούπολη να δίνει θέση στο Παγκράτιο Άθλημα.

Το αποτέλεσμα…

13 ΧΡΥΣΑ…
19 ΑΡΓΥΡΑ…
12 ΧΑΛΚΙΝΑ…

Συγκεκριμένα:

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:

Αγώνισμα ‘’ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ’’

1) ΜΠΑΚΙΡΤΖΗ Παρασκευή
2) ΦΑΝΑΡΑΣ Άγγελος
3) ΛΑΊΟΣ Λεωνίδας
4) ΠΑΡΑΣΧΙΔΗΣ Ευστράτιος
5) ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣ Νικόλαος
6) ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Στεφανία
7) ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΟΥ Αναστασία
8) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αριστείδης
9) ΣΤΟΙΚΊΔΗΣ Γεώργιος
10) ΣΑΡΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Πέτρος

Αγώνισμα ‘’ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΡΆΤΙΟ’’

11) ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ Γεωργία (Μητέρα τριών Κοριτσιών!!!!!!!)
12) ΚΑΝΑΤΑΣ Χάρης
13) ΑΛΕΞΙΟΥ Ιωάννης- Μαθητής του Εξαίρετου Φίλου ΚΟΤΣΙΟΥ Δημητρίου

ΑΡΓΥΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:

Αγώνισμα ‘’ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ’’

1) ΧΑΡΙΤΟΥΔΗ Δέσποινα
2) ΔΑΜΑΣΚΙΝΙΔΗ Βασιλική
3) ΠΑΣΧΟΣ Γεώργιος
4) ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Ιωάννης
5) ΧΑΡΑΝΑ Σμαραγδή
6) ΔΑΡΟΓΛΟΥ Γεώργιος
7) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Αναστάσιος
8) ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ Χρήστος
9) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αλέξανδρος
10) ΔΡΑΓΟΖΗΣ Σωτήριος
11) ΨΙΛΛΟΥΔΗΣ Γώργιος
12) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ Αλεξάνδρα
13) ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣ Κωσταντίνος
14) ΠΑΝΤΑΓΓΕΛΟΥ Άγγελος
15) ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ Παναγιώτης

Αγώνισμα ‘’ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΡΆΤΙΟ’’

16) ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΣ Κωσταντίνος
17) ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Ιωάννης-Δημήτριος
18) ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ Σταυρούλα
19) ΚΥΝΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:

Αγώνισμα ‘’ΗΜΙΕΠΑΦΗΣ’’

1) ΧΡΗΣΤΑΚΗ Σουλτάνα-Ισιδώρα
2) ΓΙΩΤΗΣ Άγελος
3) ΚΑΡΑΟΛΑΝΗΣ Βασίλειος
4) ΓΙΑΣΛΑΣ Κωσταντίνος
5) ΓΟΥΔΟΥΣΑΚΗΣ Αθνανάσιος
6) ΠΙΤΗΣ Αθανάσιος
7) ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΙΔΗΣ Συμεών
8) ΠΑΡΑΣΧΙΔΗ Γεωργία
9) ΣΑΡΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Πέτρος
10) ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ Αναστάσιος

Αγώνισμα ‘’ΚΑΤΩ ΠΑΓΚΡΆΤΙΟ’’

11) ΚΑΝΑΤΑΣ Χάρης
12) ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ Παναγιώτης

Επίσης συμμετείχαν οι ΠΕΠΕ Άννα και ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Νικολέτα στην κατηγορία ”φωτιά” με πολύ μεγάλη και έμπειρη συμμετοχή αθλητριών όπου δεν κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στα μετάλλια…(Καμιά φορά η αποτυχία σου δίνει μεγαλύτερα φτερά..Αννούλα ξέρεις εσύ!)

Σε όλο αυτό το εγχείρημα φυσικά από θέμα του Συλλόγου της Ελληνικής Πολεμικής Αγωγής δεν ήμουν μονό εγώ.. αλλά όλη αυτή η τεράστια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του Συλλόγου, που κουβάλησε στις πλάτες της όλο αυτό το γλυκό άγχος της προσμονής και απέδειξε επάξια.. ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Αλώστε κανένας Στρατηγός δεν κατέκτησε ‘’μόνος’’ τίποτα χωρίς άξιους Στρατιώτες και όπως αναφέρει στο μυθιστόρημα ΄΄Ερμοκοπίδες ΄ ο κ. Μπαλτάκος , …’’όταν μπήκαμε στα επτά μας στην Αγέλη.. στον Στρατώνα που κοιμόμασταν, εκεί ψιλά είχε μία επιγραφή, που έλεγε…ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΣ.. και αυτό ήταν το σύνθημα για εμάς τους Σπαρτιάτες.. πολεμούσαμε , τρώγαμε, εκπαιδευόμασταν και πεθάναμε μαζί…ποτέ μόνοι’’
¨Έτσι και εμείς με το ομαδικό πνεύμα καταφέραμε υψηλές αποδόσεις και κοινό αίσθημα…
Και για να μην μιλάμε μόνο με συμβολισμούς..
-Οι Ευχαριστίες αρχίζουν πρώτα από τον πιο ΠΟΛΥΤΙΜΟ συνεργάτη τον ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ Παναγιώτη που καθημερινά διανύει αρκετά χιλιόμετρα από Φέρες , προκειμένου να φέρει τα τρία (3) από τα τέσσερα του παιδιά για προπόνηση, όπου ήταν, είναι και ελπίζω να συνεχίσει να είναι ο Βασικός Βοηθός Προπονητής όλο αυτό το διάστημα.
-ΠΑΡΑΣΧΙΔΗΣ Παράσχος, με πολύ γνώση και εμπειρία όπου ήταν ο Δεύτερος Βασικός Βοηθός Προπονητή όπου με το κύρος και την εξωστρέφεια του δίνει μία άλλη πνοή στην ομάδα.
-Γενική Επιστασία Αθλητών και ενημέρωση για την πλευρά Αγωνιζόμενου (μπλε-άσπρη γωνία)
ΔΡΑΓΟΖΗΣ Πασχάλης, ένα πολύ ιδιαίτερο πόστο διότι έπρεπε συνεχώς να βλέπει τα πινάκια των αγώνων και να κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει να ετοιμάσει ανάλογα τον κάθε Παγκρατιαστή…και το υπηρέτησε ΕΠΑΞΙΑ!
-ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ Αναστάσιος , που ως Πρόεδρος του Συλλόγου μας μερίμνησε για την μεταφορά του εξοπλισμού και ήταν Παρών σε όλη την διοργάνωση.
– ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γεώργιος όπου ήταν ίσως ο πιο σημαντικός συντελεστής διότι επιμελήθηκε αρχικά για τα ημερολόγια του Συλλόγου μιας και ήταν δική του Ιδέα και μαζέψαμε ένα αξιοπρεπή ποσό από αυτό , μερίμνησε για την όλη παρουσίαση των Χορηγών και βοήθησε μέχρι αργά το Βράδυ του Σαββάτου με τον Πατέρα του- Παππού Τάσο το όλο στήσιμο του γηπέδου.
-Η πιο Θεσπέσια και καλύτερη( Σύμφωνα με τα Συγχαρητήρια του κόσμου) ομάδα Γονιών που Στελέχωσαν την Γραμματεία Αγώνων.. διότι χωρίς Πύργο Ελέγχου.. οι Αθλητές ΄΄ Αεροπλάνα ΄΄ δεν πετάνε…
ΚΟΥΜΠΡΙΔΟΥ Τάνια (η οποία παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια των Αγώνων και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων και ειδικά του Επικεφαλή Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Κανελόπουλου.)
ΧΑΡΙΤΟΥΔΗΣ Απόστολος
ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Νικόλαος
ΓΙΩΤΗΣ Χρήστος
ΞΕΝΙΤΙΔΟΥ Αναστασία
ΠΑΣΧΟΣ Αναστάσιος
ΜΠΟΥΡΑ Ελένη
ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΗΣ Παναγιώτης
ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΟΥ Παναγιώτης
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ιωάννης
ΜΑΥΡΟΥ Χρυσούλα
ΝΤΟΥΛΑ Ευαγγελία
AMAΡΑΝΤΙΔΗΣ Γιάννης
(Συγχωρέστε με αν δεν είδα κάποιον να συμμετέχει για να τον συμπεριλάβω…στείλτε μου να τον προσθέσω)
-Ελλανοδίκες(Διαιτητές Αγώνων)
Δυστυχώς είναι το πιο μελανό σημείο των Αγώνων που με κάνει να νιώθω άσχημα διότι η Ομοσπονδία δεν σεβάστηκε τον κόπο, τον χρόνο και την όρεξη των Νέων Ανερχόμενων Ελλανοδικών και δεν τους αξιοποίησε ούτε καν δοκιμαστικά παρόλο που δώσανε δυναμικό παρών και παραμείναν όρθιοι μέχρι τέλους… Δυστυχώς έπρεπε να κάνουμε ως διοργανωτές ‘’υπακοή’’ στις αποφάσεις όσων είναι υπεύθυνοι, κάτι φυσικά ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έρχεται τον μεθεπόμενο μήνα διότι θα ασκηθεί ΒΕΤΟ και απαραίτητη προϋπόθεση ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!
Οι Ελλανοδίκες ήταν:
1) ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ Ευστρατία
2) ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΙΟΥ Παναγιώτης
3) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Γεώργιος
4) ΓΚΑΒΟΥΓΙΩΡΓΟΥ Μαρία
5) ΠΑΣΧΟΣ Αναστάσιος
6) ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΥΔΗ Αλεξάνδρα
7) ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Όλγα
8) ΓΙΑΣΛΑΣ Δημήτριος

-Είχαμε επίσης ένα πολύ δυνατό συνεργείο Φωτογράφησης και Βίντεολήψης :
Φωτογράφοι: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Σίσση
ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ Σταμάτιος
Βιντεολήψη : ΑΝΤΩΝΙΟΥ Κλέαρχος
Χωρίς αυτούς του πολύτιμους τρεις (3) δεν θα μπορούσαμε να διαιωνίσουμε την θύμηση των τόσων δυνατών Συγκινήσεων που λάβαμε αυτή την ημέρα…(περιμένουμε το υλικό σας)..διότι οι στιγμές περνάνε αλλά το φωτογραφικοβιντεοσκοπικό υλικό μένει!!!

– Απονομή μεταλλίων, εγγραφή Πιστοποιητικών , εκφώνηση Διακριθέντων:
Νομίζω είχατε την καλύτερη Δουλειά του Κόσμου εκείνη την ημέρα στο να βλέπεται ΤΗΝ ΧΑΡΑ γονιών-αθλητών-γιαγιάδων-φίλων και να συμμετέχετε σε αυτό λες και είστε οι Αγιοβασίληδες που μοιράζουν Δώρα..
1) ΠΕΠΕ Αποστολία
2) ΚΟΥΡΤΙΔΟΥ Σμαράγδα
3) ΑΝΤΩΝΑΚΟΥΔΗ Διάνα
4) ΚΙΡΜΙΖΟΥΔΗ Βίκη

-Ακόμα… πρέπει να υπάρξει ειδική μνεία στο Ωδείο Φαέθων με Επικεφαλή τον κ. ΚΑΤΣΟΥΛΗ Νικόλαο όπου και συμμετείχαν παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων και αξίζει να σημειωθεί ότι Συμμετέχουν και μας Συνδράμουν σε κάθε μας εκδήλωση και Δραστηριότητα και τους Ευχαριστούμαι πολύ για αυτό!
-Επίσης ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες τις Επιχειρήσεις της Πόλης που Βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο την Διεξαγωγή όλου αυτού του ‘’Θαύματος’’ δίνοντας η κάθε μία ότι καλύτερο μπορούσε και είχε!!!
-Αξίζει να πω για πολλοστή φορά και θα συνεχίσω να το λέω ότι δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το Θεϊκό αποτέλεσμα όλης αυτής της Διοργάνωσης-Απόδοσης Αθλητών αν δεν είχαμε αυτό τον καταπληκτικό χώρο Προπόνησης στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαΐστρου όπου μας το παραχώρησε με πολύ Αγάπη ο δήμος Αλεξανδρούπολης μέσο του Ναΐτίδη Γιάννη και των Πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηριοποιούντα στο συγκεκριμένο χώρο.
Τέλος…Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους του Γονείς που έδωσαν την Ψυχή τους στην υποστήριξη των Παιδιών μας και ήταν ίσως το σημαντικότερο διότι είχαμε κοινό επάξιο…
άλλωστε όπως είναι γενικός κανόνας…
αν θες κάτι να το κάνεις καλά…
πρέπει να νιώθεις ότι παίζεις σε κινηματογραφική ταινία και ότι έχεις αρκετό κοινό.. άρα θα πιεστείς να το κάνεις καλύτερα.. και πιστέψτε με.. ήσασταν
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ!!!!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2019
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ..
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

Α.Π.Σ. Ελληνική Πολεμική Αγωγή
ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΛΑΣ Ευστράτιος

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη της Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξανδρούπολης στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Μυτιληνός: “Είμαι άνθρωπος πρακτικός, ανθρωπος των λύσεων. Για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα γίνει η μεταφορά του ΚΤΕΛ”