15ο Συνέδριο ΝΔ – Δερμεντζόπουλος Χρήστος

«Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, εξελίσσεται και προσελκύει, πολύ απλά γιατί δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες και οι αγώνες που κάποιοι έδιναν για πολλά χρόνια»

Ομιλία στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, στη θεματική ενότητα:

«50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται»

Στην έναρξη της ομιλίας του, έκανε αναφορά στην 6η Απριλίου που έχει καθιερωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από πρόταση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει και εξελίσσεται μέσα από δύσκολες και καθαρές αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει. Εξελίσσεται μαθαίνοντας από λάθη, που με θάρρος πρώτα τα αναγνωρίζει και έπειτα φροντίζει να μην τα επαναλάβει. Έχοντας δίπλα τους πολίτες, απαντώντας στις αγωνίες τους, σχεδιάζοντας από κοινού τα οράματα τους.

Η Νέα Δημοκρατία κρατήθηκε σε δύσκολες εποχές έχοντας στο τιμόνι της άξιους ηγέτες  που σεβάστηκαν την ιστορία και τον κόσμο της.

Κρατήθηκε κυρίως γιατί υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι που συνέχισαν να πιστεύουν στις αρχές και στα ιδανικά της και ανιδιοτελώς στάθηκαν δίπλα σε όλες τις μάχες που έπρεπε να δώσει.

Κλείνοντας, ο Βουλευτής χαρακτηριστικά ανέφερε: “η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μεγαλώνει και εξελίσσεται όχι γιατί έχει ανοιχτεί σε άλλα ακροατήρια ή σε άλλες κατευθύνσεις με ανθρώπους προερχόμενους από άλλα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, εξελίσσεται και προσελκύει, πολύ απλά γιατί δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες και οι αγώνες που κάποιοι έδιναν για πολλά χρόνια. Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν, οι αρχές και οι αξίες είναι η κληρονομιά της και με αυτά οφείλει να συνεχίσει”.

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία:

«Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά, μιας και σήμερα 6 Απριλίου είναι ημέρα Μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού!

Τιμούμε όχι μόνο όλοι οι Θρακιώτες αλλά όλοι οι Έλληνες, τους διωγμούς που υπέστησαν οι πρόγονοι μας.

Η καθιέρωση της σημερινής ημέρας ήταν απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και δικαίωση του αιτήματος πολλών ανθρώπων και θρακικών σωματείων, για πολλά χρόνια. 

Φυσικά, οφείλω να ευχαριστήσω και τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, που πραγματικά συνέβαλλε αποφασιστικά σε αυτήν την απόφαση. 

Φίλες και Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, 

Δεν ξέρω τι προλαβαίνει να πει κάποιος μέσα σε 3’ αλλά το θεωρώ σωστό και πρέπει να τοποθετηθούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι φίλοι και μέλη της παράταξης.

Γνωρίζοντας την μεγάλη ιστορία που έχει διανύσει η Νέα Δημοκρατία,

και έχοντας βιώσει τις αγωνίες και τους αγώνες της παράταξης μας από μικρή ηλικία. Είτε στο λύκειο, έπειτα κατά τη διάρκεια των σπουδών ή σε επίπεδο νεολαίας και τώρα ως βουλευτής.

Έχοντας επίσης γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, από όλη την Ελλάδα που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τον τόπο τους, την πατρίδα μας και όλοι αυτοί οι αγώνες έγιναν παράλληλα με τους αγώνες για την παράταξη μας.

Πιστεύω λοιπόν πως έχω σχηματίσει μια καλή εικόνα για το πως η παράταξη μας εξελίσσεται και μεγαλώνει όλα αυτά τα χρόνια. 

Μεγαλώνει και εξελίσσεται χωρίς να έχει παρεκκλίνει από την ιδεολογία της.

Μέσα από δύσκολες και καθαρές αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε, και εξελισσόμαστε μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Από το θάρρος που έχουμε πρώτα να τα αναγνωρίζουμε και έπειτα να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Έχοντας δίπλα τους συμπολίτες, απαντώντας στις αγωνίες τους, σχεδιάζοντας από κοινού τα οράματα τους.

Η παράταξη μας κρατήθηκε λοιπόν σε δύσκολες εποχές έχοντας στο τιμόνι της άξιους ηγέτες  που σεβάστηκαν την ιστορία και τον κόσμο της.

Κρατήθηκε κυρίως όμως γιατί υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, άνθρωποι που συνέχισαν να πιστεύουν στις αρχές και στα ιδανικά της και ανιδιοτελώς στάθηκαν δίπλα σε όλες τις μάχες που έπρεπε να δώσουμε.

Σε αυτούς οφείλουμε πολλά.

Πολλοί κατά τη διάρκεια ετών μπορεί να έχουν βιώσει ή να έχουν νιώσει αδικημένοι από την παράταξη τους, γνωρίζω όμως πως ποτέ δεν της γύρισαν την πλάτη. Εξάλλου μόνο περήφανοι πρέπει όλοι να είμαστε γιατί τα τελευταία χρόνια, παρά τις όποιες κρίσεις που μας παρουσιάστηκαν, αποδείξαμε πολλά.

Αποδείξαμε ότι είμαστε συνεπείς. 

Αποδείξαμε ότι έχουμε ξεκάθαρες θέσεις.

Ξεκάθαρες θέσεις με την Τουρκία,  ξεκάθαροι με τη φύλαξη των συνόρων μας, με τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων μας, με το να βελτιώσουμε το τραυματισμένο κοινωνικό μας κράτος. 

Είτε στην παιδεία είτε στην υγεία. Με πολλές προσλήψεις εκπαιδευτικών, με προγράμματα σπουδών που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή, με μη κρατικά επιτέλους πανεπιστήμια, με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές και ένα τεράστιο πρόγραμμα αναβαθμίσεων νοσοκομείων και κέντρων υγείας στο πολύπαθο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Ξεδιπλώσαμε κυρίες και κύριοι ένα όραμα, ένα σχέδιο σε μια χώρα που μπορεί κάποιος να είναι περήφανος. 

Απέναντι σε αυτούς, που εκμεταλλεύονται τραγωδίες και τον ανθρώπινο πόνο. Σε αυτούς που έχουν μάθει να κινούνται με εφόδια την τοξικότητα, τον διχασμό και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Παίζοντας με τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών αλλά χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και απαντήσεις.

Εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε συνεπείς για όλα αυτά που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Οφείλουμε όμως και να απαντάμε σε αυτούς που με ευκολία διοχετεύουν δηλητήριο στην ελληνική κοινωνία.

Η παράταξη μας μεγαλώνει και εξελίσσεται όχι γιατί έχει ανοιχτεί σε άλλα ακροατήρια ή σε άλλες κατευθύνσεις με ανθρώπους προερχόμενους από άλλα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία μεγαλώνει, εξελίσσεται και προσελκύει, πολύ απλά γιατί δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες και οι αγώνες που κάποιοι έδιναν για πολλά χρόνια. 

Ο κόσμος μας λοιπόν, οι αρχές και οι αξίες είναι η κληρονομιά μας και με αυτά οφείλουμε να συνεχίσουμε».

 

Προηγούμενο άρθροΚώστας Βενετίδης: «Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, έκλεισε η συμφωνία με την Βουλγαρία – Δεν γνωρίζουμε τους όρους της”
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: “Χρήσιμο εργαλείο ο φράχτης στον Έβρο – Εργαλειοποιεί το θέμα ο κ. Μητσοτάκης”