Μια από τις κορυφαίες επιστήμονες που είχε στο πέρασμα των ετών στο δυναμικό του το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Η καθηγήτρια Υβόννη Χαραχουσου, από τις πρωτοπόρες του τμήματος με πλούσιο επιστημονικό έργο αλλά και μεγάλη πανελλαδική εκτίμηση, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη μετά από τριετή μάχη με τον καρκίνο. Υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Θράκης από το 1990 ως και το 2011, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε μετά από πάνω από δυο δεκαετιες πλούσιας ακαδημαϊκής καριέρας.

Μεταξύ άλλων, ήταν και εκείνη που εμπνεύστηκε και ίδρυσε πριν 25 χρόνια την Πανελλήνια Ένωση Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ, έναν σύλλογο μέσα από τον οποίο αναδείχθηκαν σπουδαίες γυναίκες που ανέλαβαν κομβικό ρόλο ακόμα και σε διοικητικές θέσεις του αθλητισμου, με αποκορύφωμα την Κούλα Γιαννακίδου που διετέλεσε και γενική γραμματέας Αθλητισμού. Η Υβόννη Χαραχούσου ήταν και διευθύντρια έκδοσης και σύνταξης του περιοδικού «Γυναίκα και Άθληση».

Η είδηση της εκδημίας της έγινε γνωστη μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο facebook, μέσα από δύο άκρως συγκινητικές αναρτήσεις που έκαναν τα παιδιά της και ο σύζυγός της Χρήστος Καμπίτσης, επίσης καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Σήμερα η αγαπημένη μας μητέρα άφησε τον κόσμο αυτόν μετά από τριετούς διάρκειας μάχη με τον καρκίνο. Τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν τι σήμαινε για εμάς και η απουσία της θα γίνεται αισθητή κάθε μέρα από εδώ και στο εξής. Σε αγαπάμε μαμά και πάντα θα σε αγαπάμε. Αν υπάρχει παράδεισος, είναι τυχερός που θα σε έχει.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΟΥ
Έφυγε σήμερα το πρωί για το τελευταίο ταξίδι η λατρεμένη μου ΥΒΟΝΝΗ. Η αγαπημένη μου σύζυγος με την μεγάλη καρδιά, το πολύ δυνατό μυαλό, την αστείρευτη αγάπη για τη ζωή, μια πραγματική μαχήτρια, στάθηκε με πολύ θάρρος απέναντι στον καρκίνο που τον πάλεψε για τρία ολόκληρα χρόνια. Έσβησε ήσυχα σήμερα το πρωί αφήνοντας πίσω της σπουδαίο έργο σε όποιο μετερίζι υπηρέτησε. Στο πανεπιστήμιο όπου σαν καθηγήτρια δίδαξε για δύο δεκαετίες, στην ΠΕΠΓΑΣ που υπήρξε η δημιουργός της και για χρόνια πρόεδρός της, σε διεθνείς οργανισμούς όπου αγωνίστηκε με επιτυχία για τα δικαιώματα των γυναικών στην άθληση και τη συμμετοχή τους σε διοικητικές θέσεις, για την αντιπροσώπευση της Ελλάδας σε πολλά διεθνή φόρα, για το πολύ σημαντικό ερευνητικό και συγγραφικό της έργο. Είμαι ευλογημένος που ο Θεός μου έστειλε αυτή την σπουδαία γυναίκα με την οποία έζησα 50 χρόνια, η οποία μου χάρισε δυο υπέροχα παιδιά και με την οποία ταξιδέψαμε σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο και μοιραστήκαμε τόσες εμπειρίες. Αυτές οι αναμνήσεις και η αιώνια αγάπη θα με συνοδεύουν σε όλη μου την ζωή. Αντίο αγαπημένη μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει

ΠΗΓΗ www.thrakisports.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Λαϊκή Συσπείρωση για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΈγιναν 110 τεστ στην Ξυλαγανή (βγήκε 1 θετικό)