Για άλλη μια φορά η Αλεξανδρούπολη και ο Έβρος μετατρέπονται σε μια απέραντη ΝΑΤΟικη βάση. Στην δημοσιότητα έρχονται οι επαφές στρατιωτικών παραγόντων των ΗΠΑ με το δήμαρχο, τη διοίκηση του λιμανιού αλλά και του αεροδρομίου της πόλης, ώστε να οργανωθεί η απόβαση χιλιάδων στρατιωτών και οχημάτων στην περιοχή από το Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο του 2021 με σκοπό να αναπτυχθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Ουγγαρία, στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης – πρόβας πολέμου- με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία.

Διάφοροι τοπικοί παράγοντες από το Δήμαρχο, την Διοίκηση του ΟΛΑ, του αεροδρομίου, τους κυβερνητικούς παράγοντες προσπαθούν να πείσουν το λαό της περιοχής ότι έχει να κερδίσει πολλά… είναι όμως έτσι;

Πώς γίνεται να εξυπηρετούνται πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και να ωφελούνται οι λαοί; Πώς γίνεται να μετατρέπουν την περιοχή σε ορμητήριο πολέμου ενάντια σε λαούς και να έχεις την αυταπάτη ότι δεν θα το πληρώσεις με τον ίδιο τρόπο; Πώς γίνεται να θεωρείς συμμάχους και στηρίγματα ασφάλειας τους ιμπεριαλιστές που διέλυσαν χώρες και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών προσφύγων και μεταναστών; Μήπως όλα αυτά αποτελούν αντίβαρο στο ΝΑΤΟικό μας σύμμαχο, την Τουρκία, όπως λένε ορισμένοι; ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ κάνουν πλάτες στην προκλητικότητα και τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για να μπορέσουν να την κρατήσουν στη «συμμαχία». Αυτή είναι η βασική επιδίωξή τους που δεν αλλάζει, όπως φαίνεται στην πράξη, από την οποιαδήποτε αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα συμφωνούν με όλον αυτό το σχεδιασμό. Οι τοπικοί παράγοντες το ίδιο, γι’ αυτό και οι ευθύνες τους είναι πολύ μεγάλες.

Πρέπει να απαντηθεί μαζικά από τον λαό της περιοχής και η ύπουλη προπαγάνδα που κάνουν ορισμένοι ότι η άσκηση αυτή θα «φέρει χρήμα» στη περιοχή. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα, το χτύπημα των δικαιωμάτων τους που συνεχίζεται και με τη 10ωρη δουλειά που θέλουν να επιβάλουν. Δε θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος των συνεπειών της πανδημίας, της οικονομικής κρίσης, του εμπάργκο, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα και το αυξημένο κόστος παραγωγής. Μπορεί ο ΟΛΑ να χαίρεται για τα κέρδη που θα αποκομίσει αλλά αυτά δεν αντιστοιχούν στη βελτίωση της θέσης των εργατών στο λιμάνι, στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου. Τα αποτελέσματα της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ είναι απείρως χειρότερα από τα όποια κέρδη διαφημίζουν, μιας και μακελεύουν λαούς, δημιουργούν την προσφυγιά, τη μετανάστευση, την καταλήστευση των λαών. Κανένας να μην τσιμπήσει.

Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες, εμπλέκουν την περιοχή μας ακόμα περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Ο λαός τις βιώνει μαζί με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, το φούντωμα των κρουσμάτων κορονοϊού και τα μέτρα έντασης του κρατικού αυταρχισμού. Έχουν κοινή αιτία την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και απαιτεί κάθε θυσία από τους λαούς.

Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα

Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί στον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και καλεί το λαό να επαγρυπνεί και να δυναμώσει τον αγώνα για:

– Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Να μην ιδιωτικοποιηθούν και να μην μετατραπούν τα λιμάνια της περιοχής μας σε πολεμικά ορμητήρια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις.
– Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
– Τη μη αλλαγή των συνόρων.
– Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους. Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών ούτε στην Ορεστιάδα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα.

Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών!

Προηγούμενο άρθροAνανέωση και έκδοση Δελτίων Μετακίνησης Α.με.Α.
Επόμενο άρθροΔημοσχάκης: Άμεση αναγκαιότητα η σύσταση της Επιτροπής Καθορισμού Λατομικών Περιοχών Π.Ε. Έβρου