Η είδηση του θανάτου του Γιασίμ Μοχάμεντ Γιασίμ Αλ Ναμπχάν στα 38 του χρόνια έχει προκαλέσει σοκ στο παγκόσμιο βόλεϊ. Κατά πολλούς ήταν ο κορυφαίος ακραίος που ανέδειξε το Μπαχρέιν, αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ιαπωνίας και βοήθησε τα μέγιστα για να διαδοθεί το άθλημα στην πατρίδα του.

Τον αποκαλούσαν «Λόρενς της Αλεξανδρούπολης» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ακριτικής ομάδας τη σεζόν 2010-11 και ειδικά για τη νικηφόρα εμφάνιση που είχε κάνει κόντρα στον πανίσχυρο τότε Ολυμπιακό.

Ο Γιασίμ Μοχάμεντ Γιασίμ Αλ Ναμπχάν ήταν γεννημένος 19 Ιανουαρίου 1983.

Το www.exedrasports.gr είχε φιλοξενήσει συνέντευξη του μετά την απίστευτη εμφάνιση του τότε με τον Εθνικό και τη νίκη επί του Ολυμπιακού:

«Ο 29άχρονος ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του προχθεσινού θριάμβου κόντρα στον Ολυμπιακό, βρέθηκε τελικά στην Ολλανδία, αλλά όχι μόνο εκεί, αφού μέχρι να… πιάσει στη Θράκη είχαν προηγηθεί η Ιαπωνία (Τόκιο), Ιταλία (Περούτζια) κι όλες οι χώρες του κόλπου όπου έκανε αυτό που αγαπούσε: έπαιζε βόλεϊ. Αυτό δηλαδή που απολαμβάνει να κάνει και στην Αλεξανδρούπολη, αφού στην πρωτεύουσα του Έβρου δεν το κρύβει ότι αισθάνεται σαν στο σπίτι του…

Κάτι που κατάλαβε για τα καλά το βράδυ της Παρασκευής όταν μαζί με τους συμπαίκτες του βγήκε για φαγητό αλλά όταν άρχισε να τρώει το πιάτο είχε παγώσει. Ο λόγος; Δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια για απ’ όλη την πόλη.

«Όπου κι αν βρεθήκαμε μας αποθέωναν και μας έκαναν να αισθανόμαστε πολύ όμορφα», δήλωσε ο ακραίος από το Μπαχρέιν, ο οποίος χθες το πρωί δεν πίστευε στα μάτια του όταν άνοιξε τον υπολογιστή του. «Τρόμαξα όταν άνοιξα το facebook και είδα τις δεκάδες αιτήσεις που είχα για νέους φίλους. Ηταν πραγματικά απίστευτο» είπε με χαμόγελο και συμπλήρωσε: «Εδώ στην Αλεξανδρούπολη πραγματικά νιώθω σαν στο σπίτι μου. Με το που θα βγω από την πόρτα θα χαιρετήσω όλο τον κόσμο, αφού όλοι με ξέρουν. Εχω παίξει σε πολλές χώρες, αλλά αυτό που βιώνω εδώ είναι απίστευτο».

 

Πέρα όμως από την εξωγηπεδική απόλαυση, ο Γιασίμ και ο Εθνικός απέδειξαν ότι έχουν μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα. «Ηταν η πρώτη νίκη μας στο πρωτάθλημα και το να κερδίζεις τον πρωταθλητή δεν είναι μικρό πράγμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι παίξαμε πραγματικά πολύ καλό βόλεϊ, κάναμε ελάχιστα λάθη και πλέον στο βόλεϊ αυτό είναι που μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο». Η μεταμόρφωση του Εθνικού συγκριτικά με την ήττα που είχε γνωρίσει στην Κηφισιά για την 1η αγωνιστική ήταν εντυπωσιακή, αλλά για τον Αραβα, απολύτως δικαιολογημένη. «Η Κηφισιά έχει έμπειρους παίκτες και εκμεταλλεύτηκε τα δικά μας λάθη, αλλά εκεί εμείς παίξαμε έχοντας κάνει δύο προπονήσεις όλοι μαζί. Μην ξεχνάτε ότι ο Εθνικός έχει δύο 17χρονους στη βασική επτάδα και είναι λογικό να έχει κάποια σκαμπανεβάσματα. Εχουμε όμως ομάδα με μέλλον και θα δείτε ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα».

Η παρουσία του στο ρόστερ του Εθνικού ήταν μία έκπληξη λόγω καταγωγής, όχι όμως και για τον ίδιο: «Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς κάποιων, αλλά είμαι επαγγελματίας, ξέρω να κάνω καλά τη δουλειά μου και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι στο Μπαχρέιν υπάρχει επίσης καλή λίγκα. Ποιος ξέρει, ίσως ανοίξω τον δρόμο και σε άλλους (γέλια)».

«Γεννημένος νικητής»

Ο τότε προπονητής του Γιάννης Ανδρεάδης έγραψε για την απώλεια του αγαπημένου Γιασίμ:

“Είναι πραγματικά λυπηρό να φεύγουν από τη ζωή τόσο νέοι άνθρωποι. Ο Jasim ήταν αυτό που βλέπετε. Ένας χαρούμενος και χαμογελαστός άνθρωπος. Όταν ήρθε στην πόλη μας και στην ομάδα, μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ένας αθλητής γεμάτος ενθουσιασμό, που αγαπούσε την προπόνηση, γεννημένος νικητής που δεν ήθελε να χάνει ούτε στην προπόνηση. Ήταν κάτι σαν “star”.

Με την παρουσία του η ομάδα μας έκανε μια από τις καλύτερες παρουσίες στο πρωτάθλημα της τότε πολύ δύσκολης Α1. Πριν φύγει μου ζήτησε να του φτιάξω ένα video για εκείνον από την ιστορική νίκη μας επί του Ολυμπιακού. Αυτό το video το ανεβάζω σήμερα για να θυμηθούμε την παρουσία του στην ομάδα μας.

Επίσης από το προσωπικό μου αρχείο, αφού τίποτα δεν πετιέται, έχω το δελτίο του στον Εθνικό».

 

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΓιατί «παγώνει» η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα – Πότε θα επιτραπεί
Επόμενο άρθροΦίλιππος : Η ελληνική σημαία που συνόδευσε τον Πρίγκιπα στην τελευταία κατοικία του