Επαναπροσδιορίζονται τα κριτήρια για την πρόσληψη Συνοριοφυλάκων και Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρεται στις διατάξεις που κατατέθηκαν επί νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών για το θεσμικό πλαίσιο της τηλεργασίας, επαναπροσδιορίζονται τα κριτήρια για πρόσληψη των Συνοριακών Φυλάκων και ειδικών φρουρών (απόδειξη κατοικίας) και οι Υπηρεσίες τοποθέτησης (φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου εξόδου επικράτειας, ιδίως αεροδρομίων) αυτών. Ρυθμίζονται, επίσης, θέματα σχετικά τοποθέτηση, απόσπαση και μετάταξη του προσωπικού.

Ψυχομετρικές αντί ψυχοτεχνικές εξετάσεις

Παράλληλα, επανακαθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των ψυχικών και διανοητικών προσόντων των ιδιωτών, για εισαγωγή τους στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και των υποψηφίων για πρόσληψή τους ως ειδικών φρουρών, με υποβολή αυτών σε ψυχομετρικές εξετάσεις (αντί ψυχοτεχνικών, που προβλέπεται).

Ενιαίος διαγωνισμός – Επιταχύνονται οι προσλήψεις Ειδικών Φρουρών και Συνοριοφυλάκων

Όπως αναφέρει το αρμόδιο υπουργείο, με τις προτεινόμενες διατάξεις επιταχύνεται η διαδικασία πρόσληψης Σ.Φ. και Σ.Φ.Ο.Χ., καθώς προβλέπεται ένας διαγωνισμός και αποφεύγεται προκήρυξη συμπληρωματικών θέσεων περίπτωση που τελεσφορήσει πρώτος διαγωνισμός. Περαιτέρω, επιτυγχάνεται έκδοση των κατάλληλων για πρόσληψη δικαιολογητικών, πρόβλεψη για υποχρεωτική αναφορά του χρονικού διαστήματος μόνιμης κατοικίας του υποψηψίου Σ.Φ. και Σ.Φ.Ο.Χ. κατά έκδοση σχετικής βεβαίωσης από τους δήμους.

Παρατάσεις συμβάσεων στην Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με άλλη διάταξη, παρατείνονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, οι συμβάσεις προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ι.δ.ο.χ.) οι οποίες λήγουν πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους, λόγω έκτακτων αναγκών στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορονοϊού Covid-19.

 

ΠΗΓΗ workenter.gr

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιες 2021: Ποιες σχολές αναμένεται να «εκτοξευτούν»
Επόμενο άρθροΠρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Έως 17 Ιουνίου οι αιτήσεις