17 Ιανουαρίου κρίνεται το μέλλον της ΣΕΚΑΠ

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:42
484 0

Το βλέμμα στραμμένο στις 17 Ιανουαρίου έχουν οι 179 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, μετά την προσωρινή αναστολή του καταλογισμού του προστίμου των 38 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, ελπίζοντας η τελικη απόφαση να είναι θετική. «Είναι ένα βήμα, αλλά δεν είναι και η λύση», δηλώνει στην «ΥΧ» ο Κώστας Γαβριηλίδης, πρόεδρος των εργαζομένων της εταιρείας. Η απόφαση της 17ης Γενάρη θα κρίνει το μέλλον της εταιρείας, με τον πολιτικό κόσμο της περιοχής να ευελπιστεί ότι η δικαιοσύνη θα στηρίξει τη συνέχιση λειτουργίας, σταθμίζοντας τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που αφορούν τη Θράκη. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, νυν γενικός διευθυντής στην ΣΕΚΕ ΑΕ, Αλέξανδρος Κοντός, είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξαγορά της από τον Ιβάν Σαββίδη. Αναφέρει ότι «ο Ιβάν Σαββίδης, όταν αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ το 2013, δεν γνώριζε για το θέμα του προστίμου, όπως και οι άλλες εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό».

«Εάν δεν είναι θετική η απόφαση και αναγκαστεί να πληρώσει η εταιρεία 38 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε η διοίκηση, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην υπάρχει εταιρεία κι όταν τελεσιδικήσει η απόφαση, μετά από 2-3 χρόνια, να έχει διαλυθεί η ΣΕΚΑΠ, ακόμη κι αν έχει δικαιωθεί», συνεχίζει ο κ. Γαβριηλίδης. Στο μεταξύ, η εταιρεία καταβάλλει κανονικά τη μισθοδοσία στους εργαζόμενους κάθε 7η του μήνα και η διακίνηση των προϊόντων γίνεται ομαλά.

Παράπλευρα οφέλη

Η Ομάδα Καπνού Ξάνθης αριθμεί 2.800 καπνοπαραγωγούς, με παραγωγή 1.800 τόνους καπνού. Ο πρόεδρός της, Μιχάλης Πασχαλίδης, μιλώντας στην «ΥΧ», υποστηρίζει η όποια αρνητική απόφαση, την οποία απεύχεται, θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην καπνοκαλλιέργεια στην Θράκη κι ευρύτερα. «Η ΣΕΚΑΠ αποτελεί πνεύμονα της περιοχής και χρειάζεται πάση θυσία να συνεχιστεί η λειτουργία της». Τονίζει ότι αποτελεί μια από τις ελάχιστες βιομηχανίες που απέμειναν στην Θράκη. «Πρόκειται για μια δυναμική βιομηχανία που εκτός από τους εργαζόμενους χιλιάδες άλλοι έχουν παράπλευρη οικονομική ωφέλεια. Θα πρέπει να την προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού για να συνεχιστεί η λειτουργία της» αναφέρει.

www.ypaithros.gr

Σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: «Εάν τα περιοριστικά μέτρα συνεχιστούν και μετά το Μάιο τότε δύσκολα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε»

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2020 0
«Είναι πρωτόγνωρο, πρωτοφανές, πολύ βίαιο αυτό που συμβαίνει και δεν γνωρίζω εάν η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει κάτι ανάλογο τις τελευταίες…