Μαζική η στήριξη των δημοτικών συμβούλων στον Γολγοθά της οικογένειας Πλευράκη

«Πώς μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια η κόρη μου μετά από μία τέτοια σπουδαία ιατρική νίκη, δίπλα σε μία κεραία 10 μέτρα από το κρεβατάκι της και το σχολείο της;»

Αγωνιούν οι κάτοικοι της περιοχής για την προστασία της δημόσιας υγείας όλων, κινούνται νομικά για να ξηλωθεί η κεραία

Γκαράνης: «Είμαστε και είμαι δίπλα σας»

Γραβάνης: «Άμεσα ο φάκελος αδειοδότησης να γίνει κόσκινο»

Διονύσης Βοργιάς – www.xronos.gr

Βαθύτερες διαστάσεις έχει η υπόθεση δημοτών που πρόσφατα αντέδρασαν στην εν κρυπτώ τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Εκτός του ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει νομικές προεκτάσεις, πλέον τους κατοίκους στηρίζει ομόφωνα και μαζικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι πείσθηκαν από τις ενστάσεις των κατοίκων περί έλλειψης επιστημονικών αποδείξεων για απουσία μακροχρόνιων επιπτώσεων στην υγεία, ιδίως από την ιστορία μίας οικογένειας, με παιδί που έδωσε σκληρή μάχη κόντρα και στον καρκίνο.

Το θέμα απασχόλησε προ ημερησίας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας 31/01. Το χρονικό της υπόθεσης, τις διαμαρτυρίες που προηγήθηκαν αλλά και το υπόμνημα των κατοίκων θύμισε η πρόεδρος Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, σημειώνοντας πως «το θέμα αφορά όλη την πόλη». Η κεραία, θυμίζουμε, βρίσκεται στην οροφή ημιτελούς οικοδομής στη συμβολή των οδών Μυσιρλή και Αποστολίδη. Στο ΔΣ παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής (Σοφία Κυριαζοπούλου, Νεοπτόλεμος Τερλεμές, Αθανάσιος Πλευράκης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος) κι η δικηγόρος τους Κυριακή Παπαγεωργίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων
Επόμενο άρθροΈβρος: Αυτά είναι τα σημεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν δωρεάν έλεγχοι