18,1 εκατ. € διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ για την ίδρυση 161 νέων επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε στις: at 22 Δεκεμβρίου 2020
67 0

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, 161 νέοι επιχειρηματίες που ξεκινούν την επιχείρησή τους στην Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχυθούν με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 18.157.475 €.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μέτιος κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ κ. Κατερίνα Ιωαννίδου και τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ, περιφερειακό σύμβουλο Ροδόπης κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά.

Πρόκειται για μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στον τομέα στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια, καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός της σχετικής πρόσκλησης ήταν 5 εκ. € και αυξήθηκε στα 18,1 εκ. € ώστε να χρηματοδοτηθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών σχεδίων.

Τα 161 επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτηθούν κατανέμονται ισόρροπα μεταξύ των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, Δράμας (20%), Καβάλας-Θάσου (22%), Ξάνθης (21%), Ροδόπης (22%) και Έβρου (15%) και εντάσσονται στους εξής επιχειρηματικούς τομείς:

Α. 70 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων (κρασί, ελαιόλαδο, τυρί, κρέας κτλ.) τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 8,7 εκ. € (ποσοστό 48% της χρηματοδότησης).

Β.48 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (τουρισμός, ενημέρωση, εκπαίδευση, προγραμματιστές, μηχανικοί, κατασκευές, διαχείριση απορριμμάτων, ψυχαγωγία, άθληση, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά.)τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 5,1 εκ. € (ποσοστό 28% της χρηματοδότησης).

Γ. 43 επενδυτικά σχέδια στον τομέα της υγείας (ιατρεία διάφορων ειδικοτήτων) τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 4,3 εκ.  € (ποσοστό 24% της χρηματοδότησης).

«Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της διοίκησής μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας», δήλωσε ο κ. Μέτιος.

«Σήμερα το αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά, καθώς ανακοινώνουμε ότι διαθέτουμε από το ΕΣΠΑ18,1 εκατομμύρια ευρώγια να χρηματοδοτήσουμε 161 νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες από όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς επιλέγουν να επενδύσουν στον τόπο μας.

Και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλος αριθμός σοβαρών προτάσεων, για αυτό άλλωστε και αυξήσαμε κατά πολύ τους διαθέσιμους πόρους.

Αν στη χρηματοδότηση της Περιφέρειας προσθέσουμε και τα κεφάλαια που θα διαθέσουν οι ιδιώτες, οι συνολικές επενδύσεις για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων φτάνουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες χρηματοδοτήσεις, τόσο για επενδυτικά σχέδια έρευνας και καινοτομίας όσο και για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων, πέραν του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης που εφαρμόζουμε λόγω της πανδημίας», κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ μετα τις δηλώσεις Άνθιμου – Λαμπάκη στον MAXIMUM 93,6 – Ανακοίνωση Τέρενς Κουίκ

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Φεβρουαρίου 2016 0
Ο Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε…

TI ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟ (14 Φεβρουαρίου 1992)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2016 0
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ζ’- ΣΥΝΟΔΟΣ Β’ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…

Δήλωση της Αναστασίας Γκαρά, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για την υποψηφιότητά της στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιουνίου 2019 0
Αγαπητοί-ες Συμπολίτες, Τέσσερα χρόνια δώσαμε σκληρές μάχες κάτω από δύσκολες συνθήκες και καταφέραμε να αλλάξουμε πολλά. Με πολλή δουλειά, με…