Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε σήμερα Παρασκευή13 Σεπτεμβρίου 2019 τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αναπτυξιακή προοπτική του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς και η δυναμική που θα προσφέρει η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο, όπως ο LNG, αλλά και στην ανάγκη στήριξης τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ανοίγονται στην παγκόσμια αγορά, καλώντας την αμερικανική πλευρά να στηρίξει την οικονομία της περιοχής επενδύοντας στον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε, επίσης, τη σημαντική συνεργασία της Περιφέρειας με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή που ξεκίνησε πρόσφατα για την τεχνική και επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών.

Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο  κ. Μπιλ Μιούραντ Ακόλουθος Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΣτο πλοίο “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries δόθηκε η άγονη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη , ως 31 Οκτωβρίου 2019
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας , στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης