Ένα ταραχώδες Καλοκαίρι για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Η απόπειρα δολοφονίας του τέως προέδρου των ΗΠΑ κ.Ντόναλτ Τράμπ, στην αρχή της τρεχούσης εβδομάδος, αλλά και η διάψευση της Τεχεράνης στα δημοσιεύματα που την ήθελαν ιθύνοντα νού, που όπλισε το χέρι του εικοσάχρονου επιδόξου δολοφόνου και εν τέλει φονευθέντος από την ασφάλεια του τέως προέδρου, εδημιούργησε μία κατάσταση αβεβαιότητος, για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η «μάχη» αυτών των εκλογών θα δοθεί μεταξύ δύο υπεργήρων υποψηφίων. Ο νύν πρόεδρος σε πρόσφατες εμφανίσεις του, έδειχνε αποκομμένος από την πραγματικότητα μη αναγνωρίζοντας πλην του εαυτού του και στενούς του συνεργάτες. Ο έτερος, ακμαίος, νεώτερος, διανύων την ογδόη δεκαετία της ζωής του, ευρεθείς στο στόχαστρο των εκτελεστών, δίνει την αίσθηση αποφασισμένου για μία νικηφόρο προεκλογική πορεία. Η δημιουργηθείσα κατάσταση, είναι υπεύθυνη για την αίσθηση τρομοκρατικής φοβίας στον λεγόμενο δυτικό κόσμο, δεδομένου ότι οι αποφάσεις των ΗΠΑ και τα τεκταινόμενα σ’αυτές έχουν επιπτώσεις σε πολλές χώρες.

Ηγετίσκοι ,θεραπαινίδες οικονομικών συμφερόντων.

Οι άοκνες προσπάθειες μισού αιώνος τουλάχιστον, να ελεγχθεί ότι υγειές προβάλλει στην ευρύτερη πολιτική σκηνή, και να αντικατασταθεί από άβουλες θεραπαινίδες των οικονομικών ολιγαρχών, των θεωρουμένων ελευθέρων δημοκρατικών χωρών, φαίνεται να έχουν επιτύχει. Η εικόνα με τον γέροντα πλανητάρχη, εναγκαλισμένο με το αλτσχάιμερ να «αποφασίζει» για τις τύχες εθνών και λαών, θυσιάζοντας ανενόχλητος, χιλιάδες ανθρωπίνων ζωών, στις μάχες των «ειρηνικών» πολέμων και στον βωμό της αυξήσεως των κερδών των βιομηχανιών παραγωγής πολεμικού υλικού, αποτελεί θλιβερή πραγματικότητα. Θλιβερή όμως υπήρξε και η αδιαφορία για τον δολοφονηθέντα πολίτη, που δέχθηκε την σφαίρα που προορίζετο για τον τέως πρόεδρο. Η δε προσπάθεια της υποβαθμίσεως του γεγονότος από πολλά ΜΜΕ, καθιστά οφθαλμοφανές το κλίμα που διαμορφώνεται εν’όψει των προεδρικών εκλογών της υπερδυνάμεως και γεννά ανησυχία. Το ποιοι έχουν λόγους να στηρίζουν έναν ανοϊκό, πεπερασμένων δυνατοτήτων γέροντα, για ηγέτη-πλανητάρχη, πρέπει να ερευνηθεί. Επί πλέον επιβάλλεται να ελεγχθεί η διαμορφωθείσα ή μάλλον η επιβληθείσα άποψη, από ποια κέντρα εκπορεύεται. Προβληματίζει όλο και περισσοτέρους, ότι η ελευθέρα βούληση αλλά και η συν τω χρόνω παρουσία ελευθέρων ανθρώπων σκεπτομένων και με διάθεση να ελέγξουν το σάπιο που τους επιβάλλεται, βιαίως καταστέλλεται. Το παράλογο, βαπτίζεται λογικό μέσω γνωματεύσεων στρατευμένων προς τον σκοπό αυτό «επιστημόνων», το ψυχικά διαταραγμένο, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζεται ως υγειές, το κατά φύση, δίκαιο, εν ονόματι της εκ του δικαιωματισμού επιβαλλομένης ισότητος. Ανάμεσα σε ανόμοια και μη συγκρίσημα μεταξύ τους μεγέθη, επιβάλλεται ο μη διαθέτων κοινή αντιληπτική ικανότητα ως σοφός, ενώ ο σκεπτόμενος και μη απεκδυόμενος των απλών καθημερινών της κοινής λογικής αποσταγμάτων ζωής, απομονώνεται, αποκαλούμενος ρατσιστής , ακροδεξιός ή εθνικιστής. Η όλη συντονισμένη προσπάθεια γίνεται με την συνδρομή χρηματιζομένων προς επίτευξη του σκοπού αυτού ανθρώπων των ΜΜΕ ,επικοινωνιολόγων ή διαμορφωτών της κοινής γνώμης ,δυναμένων να αποδιοργανώνουν ότι υγειές υπάρχει σε κάθε κοινωνία. Σ’ αυτό το ζοφερό κατασκευασμένο περιβάλλον, με την υπεραξία να εδράζει σε αμφισβητουμένων ικανοτήτων δημιουργηθέντες ηγετίσκους, σπιθαμιαίους ως προς το ηθικό ανάστημα, γαλουχούνται γενεές νέων ανθρώπων, με τα σαθρά πρότυπα της Νέας Τάξης πραγμάτων, που ευτελίζουν την ανθρωπίνη οντότητα και υποτάσσουν τα ανθρώπινα «θέλω» στις ορέξεις των υπηρετών του νεοταξισμού. Προφανώς αποκύημα των εργαζομένων υπέρ των ανωτέρω σκοπών της αποβλακώσεως, ήτο και η απόδωση ευθυνών στο Ιράν για την απόπειρα δολοφονίας του κ.Τράμπ, τοποθετώντας εκτός κάδρου ευθύνης τις πολυτάλαντες μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους, αλλά και τους πολλούς πλουτίσαντες επιχειρηματίες,από τα πολεμικά μέτωπα που άνοιξε ο κ.Μπάϊντεν , εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του κ.Τράμπ.

Ούρσουλα φον Ντερ Λάϊεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ,καταδικασθείσα από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, «διότι δεν έπρεπε να περιορίσει την πρόσβαση του κοινού, σε ορισμένες λεπτομέρειες και ρήτρες των συμβολαίων αγοράς εμβολίων κατά του covid 19» στις 17/7/24 ,εζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των ευρωβουλευτών ,προκειμένου να επανεκλεγεί πρόεδρος της ΕΕ. Την εξέλεξαν στις 18/7/24. Μάλιστα στην Ελλάδα, ο τύπος στην πλειοψηφία του αναφέρει, ότι εψηφίσθη με 40 ψήφους περισσότερες απ’ όσες απαιτούντο για την εκλογή της, τονίζοντας ότι έλαβε τις ψήφους ευρωβουλευτών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Εμμέσως πλήν σαφώς ,ενημερώνουν τους αναγνώστες τους τα ΜΜΕ, ότι οι ευρωβουλευτές, των κατά δήλωσή τους δημοκρατικών κομμάτων, συγχωρούν τις παρανομίες της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις αδιαφανείς διαδικασίες παραγγελιών εμβολίων συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, όπως βεβαίως και την με βούλησή της πληθυσμιακή αντικατάσταση της Ευρώπης από μουσουλμάνους της υποσαχαρίου Αφρικής και της Ασίας. Δείχνουν δε σκεπτικές οι δημοσιογραφικές γραφίδες, με τους «ακροδεξιούς» που δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην υπηρέτρια ,άνευ όρων της woke ατζέντας. Κάποιος σκεπτόμενος, απ’αυτούς που διατηρούν ακόμη το δικαίωμα του σκέπτεσθαι ,θα μπορούσε να ισχυρισθεί ,ότι σημαντικό ρόλο στην εκλογή διεδραμάτησε το χρώμα του χρήματος του loby των φαρμακευτικών εταιρειών που συνηθίζει να προστατεύει τους …προστάτες του και τους ευεργέτες του. Είναι γνωστό πλέον, ότι στα χέρια του διεθνούς κεφαλαίου, οι ανθρώπινες υπάρξεις, παίζονται στα ζάρια, κατόπιν εντολών ηγετίσκων. Αυτοί οι αργυρώνητοι λειτουργούντες ως νονοί της ανομίας, αποφασίζουν για το αν θα φύγουν από το ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν, επικίνδυνοι για τον άνθρωπο ιοί, όπως ο covid 19 και ποια φαρμακευτική εταιρεία θα αναλάβει την παρασκευή σε χρόνο dt εμβολίου ,την έγκριση του για την μαζική παραγωγή και τις παραγγελίες για τον αναγκαστικό εμβολιασμό των πολιτών, με αδιαφανείς τρόπους. Κάτι ανάλογο σε πρακτική ,διαφοροποιούμενο ως προς την τεχνηέντως δημιουργηθείσα αναγκαιότητα της πολυπόθητης ειρήνης σε κάποια γεωγραφική περιοχή του πλανήτου, συνήθως πλουσία σε κοιτάσματα φυσικού αερίου, πετρελαίου ή μεταλλευμάτων, γίνεται και με την συμβολή των «ἡγετών» του είδους της επανεκλεγείσης. Όσοι δε προσπαθούν κόντρα στα οργανωμένα κατά της ευνομίας και ευημερίας των πολιτών συμφέροντα, αυτομάτως χαρακτηρίζονται ακραίοι, ακροδεξιοί, μη ανήκοντες στο δημοκρατικό τόξο. Γεγονός είναι ότι στο πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνος, η Ευρώπη του πνεύματος, διάγει εθελούσιο μεσαίωνα, με βαθειά λαβωμένες τις δημοκρατικές διαδικασίες από τις οικονομικές γκρίζες συναλλαγές. Ευχή, συντόμως η φωτίζουσα τα γεγονότα αλήθεια, να αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωκοινοβούλιο. Άλλως η ήδη υφέρπουσα ηθικώς και αξιακώς ΕΕ, δεν έχει μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΝέο χειρουργείο για τον Συνοριοφύλακα – “Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ που με έσωσες. Ευχαριστώ τον Θεό. Νιώθω δυνατός”
Επόμενο άρθροΧρυσοβαλάντης Γιαλαμάς: «Καμία πολιτική δύναμη δεν είναι μαζί μας, ώστε να οριστεί επικίνδυνο το επάγγελμα μας»