25 χρόνια από την εκλογή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού ως Βοηθού Επισκόπου

Δημοσιεύτηκε στις: at 16:22
477 0

Στις 25 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ. συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από της εκλογής του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού ως Βοηθού Επισκόπου παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας, προτάσει του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, της εις Επίσκοπον χειροτονίας αυτού γενομένης την 27ην Ιανουαρίου 1995 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (οδού Ακαδημίας) στην Αθήνα υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Διονυσίου, με εντολή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Στη χειροτονία έλαβαν μέρος εκ των επιζώντων Ιεραρχών ο νυν Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος (τότε ως Επίσκοπος Κυρήνης) και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες• Ζακύνθου Χρυσόστομος (νυν Δωδώνης), Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος (νυν εφησυχάζων) και Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος και από του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες• Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος καί Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος εις ανάμνησιν του γεγονότος εν Ευχαριστία προς τον Κύριο ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, κατά την γενομένη αγρυπνία, επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Ιερού Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από τους πατέρες της Ιεράς Μονής.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ Η 11η ΜΑΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ~ Κείμενο του Ιωάννη Α. Σαρσάκη (Καστροπολίτη)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Μαΐου 2021 0
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ Η 11η ΜΑΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Κείμενο του Ιωάννη Α. Σαρσάκη (Καστροπολίτη) Την ενδεκάτη του μηνός…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: Οι λόγοι που καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό Οικονομικού έτους 2019 του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Νοεμβρίου 2018 0
Η σύνταξη, η ψήφιση και η υλοποίηση του Προϋπολογισμού ενός Δήμου εκτός από θεσμική υποχρέωση, αποτελεί κυρίως μια βαθειά πολιτική…