2500 εργαζόμενοι και δεν επαρκούν. Είναι μήπως κάποιο εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας που αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο; όχι. Είναι κάποια από τις παγκόσμιες εταιρείες του τριτογενούς τομέα που αναπτύσσεται; ;όχι. Είναι μήπως η κρατικοδίαιτη ΕΡΤ; ΣΩΣΤΑ.

Ναι, το κρατικό μαγαζάκι χρειάζεται άλλους 51 συμβασιούχους για να κάνει καλά τη δουλειά του. Σας παραθέτουμε απόσπασμα της προκήρυξης να δούμε τι ψάχνει η ΕΡΤ.

«Ειδικά προσόντα

Δημοσιογράφοι αρχισυντάκτες

Οποιοσδήποτε τίτλος Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.»

Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες θέσεις δημοσιογράφων (παρουσιαστής & σχολιαστής δελτίου, οικονομικού ρεπορτάζ, ελεύθερου κ.λπ.), αλλά όχι π.χ. για τους γραφίστες ή τους ηχολήπτες όπου ρητά αναφέρεται: «Ομώνυμο ή συναφές πτυχίο ή δίπλωμα οποιασδήποτε βαθμίδος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής.»

Μοιάζει φωτογραφική η προκήρυξη; δε θέλουμε να πιστεύουμε τέτοια πράγματα. Άλλα προσόντα; παραθέτουμε :

«Θα συνεκτιμηθούν τυχόν πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων, όπως η μεγαλύτερη της ελάχιστης εμπειρία, η προηγούμενη αποδεδειγμένη ευδόκιμη υπηρεσία στο αντικείμενο, η κατοχή δεξιοτήτων πληροφορικής, πολυμέσων, καθώς και η εμπειρία απασχόλησης σε μηχανογραφημένο περιβάλλον.»

Εντάξει. Τώρα ησυχάσαμε. Αα και ποιος θα τα ελέγξει τα προσόντα;

«Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα διενεργηθεί από Επιτροπή Διενέργειας η οποία θα οριστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. (ΔΣ).»

http://www.voicenews.gr

Προηγούμενο άρθροΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Επόμενο άρθροΔ. Καραγεωργίου: «Ξεκινούν τα εργαστήρια του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης»