Μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ το Δ’ Σώμα Στρατού παρέλαβε για το Μηχανικό του, 29 νέα οχήματα. Η συνολική αξία τους είναι στα 6 εκατ. ευρώ, και θα προσφέρουν στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, αλλά και στην προεργασία σχετικών υποδομών για την πρόληψη τους.

Ανάμεσα στα οχήματα είναι προωθητής γαιών, δύο ισοπεδωτές γαιών, δύο φορτωτές, ένας εκσκαφέας τάφρων, δύο εκσκαφείς τάφρων με μακρύ βραχίονα, τέσσερις φορτωτές-εκσκαφείς, οκτώ ανατρεπόμενα οχήματα, πέντε ρυμουλκά μεταφοράς μηχανημάτων ΜΧ και τέσσερα πολυμηχανήματα τύπου bobcat.

Η παραγγελία έγινε από την Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης. Στην τελετή παραλαβής των νέων μηχανημάτων και οχημάτων Μηχανικού στο στρατόπεδο «ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΓΔΟΥ» στους Τοξότες Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Προηγούμενο άρθροΑμερικανο-εβραϊκό ινστιτούτο: Η Αλεξανδρούπολη σώζει την Ελλάδα – Η Τουρκία στο περιθώριο των εξελίξεων
Επόμενο άρθροΈβρος: Αυτά είναι τα περάσματα των μεταναστών – Πώς γίνεται η διακίνηση