3ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού Διδυμοτείχου «Αγίου Πνεύματος» 2018

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:13
1573 0
  • Στο βάθρο των νικητών ο Γεράσιμος Βαλλιάνος κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο!!!
  • 3η στις γυναίκες η 11χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα!!!
  • Τέσσερις συμμετοχές τέσσερα μετάλλια για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης!!!

 

Τέσσερις σκακιστές, τέσσερις διακρίσεις για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού Διδυμοτείχου «Αγίου Πνεύματος» 2018, όπου συμμετείχαν 92 σκακιστές από Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.  Το τουρνουά διεξήχθη από τις 25 έως τις 28 Μαΐου 2018 και διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Σύλλογο «Σπάρτακο» Διδυμοτείχου.

 Ένα ασημένιο στην γενική κατάταξη, χάλκινο στις γυναίκες, χάλκινο στην κατηγορία των 10ετών, χρυσό στην κατηγορία των 8 ετών, ήταν η συγκομιδή των σκακιστών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης!!!

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Εκπληκτική η συμμετοχή του 18χρόνου Γεράσιμου Βαλλιάνου που κατέκτησε την 2η θέση στην γενική κατάταξη του Τουρνουά μετά την άρση των κριτηρίων, αφού ισοβάθμησε με τον 1ο , έχοντας και οι δύο 6 βαθμούς σε 7 αγώνες.

 

Ο νεαρός σκακιστής ξεκίνησε από την14η θέση στην αρχική κατάταξη, τερμάτισε στην 2η και συγκέντρωσε 80 μονάδες Διεθνούς Έλο!!! Αντιμετώπισε σπουδαίους αντιπάλους και κατάφερε μεταξύ άλλων και νίκη επί του 1ου  στην αρχική κατάταξη  FM Badev Kiril 2199ELO!!!

Ο Γεράσιμος Βαλλιάνος  κατέχει την σκακιέρα του 20άρη στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, η οποία βρίσκεται στην κατηγορία της Α΄ Εθνικής εδώ και έξι χρόνια και φέτος θα συμμετέχει στο κορυφαίο Πρωτάθλημα Ελλάδας από 10 έως 15 Ιουλίου 2018.

ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σημαντική διάκριση πέτυχε η 11χρόνη μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού Άρτεμις Μπλίτσα που κατέκτησε της 3η  θέση στην κατηγορία των γυναικών.

Ξεκίνησε στο τουρνουά του Διδυμοτείχου στην 48η θέση και σκαρφάλωσε 20 θέσεις στην τελική κατάταξη!!!  Τερμάτισε 28η μεταξύ 92 σκακιστών. Η 11χρονη σύμφωνα με την τελική κατάταξη τερμάτισε 1η  στις νεανίδες έως 16ετών!!!

Η νεαρή αθλήτρια φέτος θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατέχοντας την σκακιέρα του 12άρη στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΑ U10

Ο Χρήστος Χασάπης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των  10ετών!!! Ο 10χρονος ταλαντούχος σκακιστής είχε μια εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά, έπαιξε με πάθος και πέτυχε 3,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Πολλές παρτίδες του κρίθηκαν στην λεπτομέρεια, ενώ πέτυχε μια σημαντική ισοπαλία με τον 11χρόνο σκακιστή Μήτσιου Γεώργιο του Πολύγυρου Χαλκιδικής με Διεθνή Έλο 1355!!!

Ο Χρήστος Χασάπης είναι μέλος της πολλά υποσχόμενης εφηβικής ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που φέτος τερμάτισε 2η στο Πρωτάθλημα της περιφέρειας, μετά την άρση των κριτηρίων αφού  ισοβάθμησε με την 1η ομάδα, χάνοντας την πρόκριση για τους τελικούς ουσιαστικά στο νήμα.

ΧΡΥΣΟ ΣΤΑ U8

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Γκόγκολας στην κατηγορία των 8 ετών, είναι για όσους γνωρίζουν τον μικρό σκακιστή αναμενόμενο.

Και αυτό γιατί ο παμπαίδας σκακιστής του Εθνικού, έχει επανειλημμένες διακρίσεις, όπου συμμετέχει. Σε όλα τα τουρνουά που έχει πάρει μέρος κατέχει πάντα μια θέση στο βάθρο των νικητών, είτε στην κατηγορία του, εάν συμμετέχουν όλες οι ηλικίες, είτε στην γενική κατάταξη εάν είναι παιδικό τουρνουά.

Σε αυτό το τουρνουά κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί αλλά και να σκαρφαλώσει 15 θέσεις πάνω από την αρχική του. Ξεκίνησε στην θέση 70 και τερμάτισε στην 55!!

Είναι δευτεραθλητής Ελλάδας τα τρία τελευταία χρόνια(2016,2017,2018) στους Πανελληνίους Μαθητικούς Αγώνες Σκακιού!!!

Είναι μέλος από πέρυσι της εφηβικής ομάδας του Εθνικού που αγωνίστηκε αν και μόλις 7ετών στην σκακιέρα του 10άρη!!!

Στο τουρνουά συμμετείχε ακόμη στο Β΄γκρουπ  ο Δημήτρης Χασάπης. Στο γκρουπ αυτό πήραν μέρος μικρά παιδιά που ξεκίνησαν τώρα το σκάκι. Τα παιδιά έπαιξαν το αγαπημένο τους παιχνίδι, αγωνίστηκαν, διασκέδασαν, έκαναν καινούριους φίλους. Στο τέλος όλα πήραν μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, για την συμμετοχή τους!

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης συγχαίρει τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου για την άψογη διοργάνωση του Τουρνουά.

Σχετικά άρθρα

Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήμα Παγκρατίου Αθλήματος 2019 Ρουμανία: Ένα ΧΡΥΣΟ και δύο ΑΣΗΜΕΝΙΑ Μετάλλια στο Παγκράτιο Αλεξανδρούπολης -Ελληνική Πολεμική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Οκτωβρίου 2019 0
Σε ανάρτηση του το Παγκράτιο Αλεξανδρούπολης -Ελληνική Πολεμική Αγωγή αναφέρει: Λήξη Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παγκρατίου Αθλήματος 2019 Ρουμανία. Απολογισμός: Ένα ΧΡΥΣΟ και δύο…