Θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών στην Υγεία.

Για τις αρχές του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3.025 νέοι διορισμοί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Αναλυτικά θα γίνουν 585 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 2.440 προσλήψεις γιατρών. Όσοι προσληφθούν ως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι γιατροί θα υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διοριστούν άμεσα στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Νέο πακέτο 3.025 μονίμων και εποχικών στην Υγεία

Θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών στην Υγεία. Σύμφωνα με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα ενισχυθούν με επικουρικό προσωπικό διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Όσοι προσληφθούν ως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διοριστούν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας στις αρχές του 2016.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν περισσότερο είναι: ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Βοηθών Φαρμακείων, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΤΕ Τεχνολογικών Ιατρικών Εργαστηρίων κ.ά.

Και 2.440 προσλήψεις γιατρών
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την πρόσληψη 985 μόνιμων εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες 2.440 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Στην πλειονότητά τους θα καλύψουν θέσεις για ειδικότητες: γυναικολόγου, μικροβιολόγου, οδοντιάτρου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, παθολόγου, ουρολόγου, χειρουργού, καρδιολόγου, νευρολόγου, αναισθησιολόγου, ακτινολόγου, οφθαλμιάτρου κ.ά.

Στις αρχές του έτους οι προσλήψεις
Στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα δρομολογηθούν οι νέοι διαγωνισμοί για την πρόσληψη του μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Αυξημένη προτεραιότητα θα δοθεί από το υπουργείο Υγείας στην κάλυψη των τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι η στρατηγική θέση του είναι η διαμόρφωση αυτόνομων τμημάτων επειγόντων περιστατικών, με εξειδικευμένους γιατρούς.
http://airetos.gr

Προηγούμενο άρθροΗ πορεία των μάγων (Αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής)
Επόμενο άρθροΘΕΤΙΚΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ Σ.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ