Στην έγκριση ποσού 340.000 ευρώ για την οριστική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που παρατηρούνται στο αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων στη Σαμοθράκη προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης με απόφασή του στις 30 Αυγούστου 2017.

Όπως είναι γνωστό, τα προβλήματα που δημιουργεί το φαινόμενο της προσάμμωσης στο λιμανάκι των Θέρμων χρήζουν, εδώ και χρόνια, μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης. Ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης με μικρά έργα, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, προσπαθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα να διατηρεί το  λιμανάκι ανοικτό, μέχρι την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί το πρόβλημα. Όπως έχει δηλώσει στη ΓΝΩΜΗ ο νυν πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Δούκας, η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από μία συνολική παρέμβαση, για την οποία ωστόσο χρειάζονται τα απαραίτητα κονδύλια.

Από τις αρχές του έτους ο ΟΛΑ, σε αλληλογραφία με το υπουργείο, έχει παρουσιάσει αναλυτικά όλες τις πτυχές του προβλήματος και τις ενδεδειγμένες λύσεις. Τελικώς, μετά από μία σειρά συνεννοήσεων, το υπουργείο προχώρησε στην έγκριση ποσού 340.000 ευρώ για τη δημοπράτηση της μελέτης με τίτλο : «Μελέτη αντιμετώπισης ακτομηχανικών προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο και την ευρύτερη περιοχή Θέρμων ν. Σαμοθράκης».

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του υπουργού, «κρίνεται απολύτως αναγκαία η εκπόνηση της μελέτης του θέματος ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα λειτουργικότητας του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης και τα ακτομηχανικά  προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή Θέρμων». Με την ίδια απόφαση εντάσσεται στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το έργο της προστασίας του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων, ενώ εγκρίνεται και η διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού  για την υλοποίηση του έργου.

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ

www.gnomionline.gr

Προηγούμενο άρθροΘάνατος λουόμενου στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΈναρξη των Εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου 2017 ΜΝΗΜΕΣ…ΕΛΠΙΔΕΣ.. με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων