Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 διεξήχθη στο γήπεδο της Παλαγίας το 5ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ενός θεσμού που έχει πλέον καταξιωθεί στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης μας και το οποίο διοργάνωσαν τα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ Academy. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φέτος 380 μικροί αθλητές των κατηγοριών Μπαμπίνι (γεν. 2010-2011) , Προτζούνιορ (γεν 2008-2009) Τζούνιορ (2006-2007) και Προπαιδικό (2004-2005),οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν σε μια αθλητική γιορτή που σκοπό είχε να βιώσουν τα παιδιά την χαρά του αθλητισμού μέσα από δραστηριότητες τόσο ψυχαγωγικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ :

Στο Πρωινό πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Μπαμπίνι και Προτζούνιορ Αναλυτικά η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη: α) τα παιχνίδια φιλίας στα οποία οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια με ομάδες που ήταν μικτές δηλαδή απαρτίζονταν από παιδιά από όλες τις Ακαδημίες , θέλοντας έτσι να περάσουμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι χαρά και γιορτή και πως με τον αντίπαλο δεν πρέπει να μας χωρίζει τίποτα, β) το αγωνιστικό Τουρνουά , το οποίο έγινε χωρίς βαθμολογία και τελικό νικητή , καθώς σκοπός του ΦΕΣΤΙΒΑΛ είναι να δείξει πως ειδικά στις μικρές ηλικίες σημασία έχει η συμμετοχή και η χαρά που απορρέει από αυτήν και όχι το αποτέλεσμα και όπου φυσικά νικητές είναι όλα τα παιδιά και γ) τελετή λήξης και απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, που χαροποίησε ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές, επίσης στις αποστολές από άλλες πόλεις δόθηκε DVD με προωθητικό τουριστικό υλικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Στο Απογευματινό πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Τζούνιορ και Προπαιδικό σε ένα πιο αγωνιστικό Τουρνουά. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Παλαγίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ υψηλού επιπέδου Τουρνουά τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά . Νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν στην κατηγορία Προπαιδικού (2004-2005) η ΞΑΝΘΗ F.C. και στην κατηγορία Τζούνιορ (2006-2007) ο Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ με την ομάδα Τζούνιορ του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ ΠΑΟΚ Academy να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση.
Το 5ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ τίμησαν με την συμμετοχή τους τα τμήματα υποδομής των παρακάτω συλλόγων:
Π.Α.Ο.Κ.
ΞΑΝΘΗ F.C.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ
Α.Ο. ΜΑΙΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ
Α.Ο. ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Α.Ο. Π.Α.Ο.Κ. Academy

Το ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ είναι ένας καταξιωμένος πλέον θεσμός για τον αθλητισμό υποδομής της πόλης μας και διοργανώνεται με όλους τους όρους και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει μία αθλητική διοργάνωση , στόχοι και προδιαγραφές οι οποίοι τέθηκαν από την οργανωτική επιτροπή και οι οποίοι είναι:
– ο εκπαιδευτικός και παιδαγωγικός χαρακτήρας της διοργάνωσης
-ανάπτυξη Αθλητικού τουρισμού
– ιατρική κάλυψη με γιατρό του συλλόγου ,παρουσία Ε.Κ.Α.Β. σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης αλλά και εθελοντών του ΕΛ. ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
– Εθελοντισμός με την παρουσία 40 εθελοντών (εκπαιδευτικών, γονέων , εθελοντικών συλλόγων , αθλητών του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ)

Την τεχνική διεύθυνση είχε και φέτος ο τεχνικός υπεύθυνος του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ Π.Α.Ο.Κ. Academy Κουφός Αντώνης ( Τεχνικός Διευθυντής VIA EGNATIA RUN και Υπεύθυνος Αγωνιστικού RUN GREECE ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ)
.
Το Δ.Σ. του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο ΑΛΕΞ\ΠΟΛΗΣ Π.Α.Ο.Κ. Academy ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τον Δήμαρχο Ε. Λαμπάκη και τους υπεύθυνους του Δήμου που ενέταξαν το ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στο πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ευαισθησία αλλά και όραμα με προοπτική για τον αθλητισμό υποδομής . Επίσης ‘ένα τεράστιο ευχαριστώ για τους 40 εθελοντές χάρη στους οποίους εξασφαλίστηκε η οργανωτική επιτυχία του ΦΕΣΤΙΒΑΛ , στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Έβρου , στην ΜΕΡΑΡΧΙΑ για την παροχή σκηνών και στους Διαιτητές Ουζουνίδη Γιώργο και Παππά Γιώργο .

DSCN6529 DSCN6538 DSCN6560 DSCN6562 DSCN6567 DSCN6608 DSCN6611 DSCN6617 DSCN6636 DSCN6661

Προηγούμενο άρθροΟδικές Αφίξεις Μη-κατοίκων από Τουρκία 1ο τετράμηνο 2017
Επόμενο άρθροΠνιγμός γυναίκας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης