Πιστώσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της νέας περιόδου 2014-2020 μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και την Καταπολέμηση της Φτώχειας (ΠεΣΚΕ), όπως τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης. 

Για την παρουσίαση των στόχων και την ενεργοποίηση των δράσεων του ΕΚΤ στο πλαίσιο του θεματικού στόχου 9 του ΠΕΠ 2014-2020, συγκλήθηκε στην Κομοτηνή σύσκεψη των δημάρχων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπό την προεδρία του κ. Παυλίδη. 

Στόχος της συνάντησης ήταν η κατάθεση προτάσεων, η ανάδειξη επιμέρους ζητημάτων από την πλευρά των ΟΤΑ για τον καλύτερο συντονισμό των κοινωνικών δομών που λειτουργούν σε αυτούς, σε συνάρτηση με τον περιφερειακό σχεδιασμό που τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Στη βάση του σχεδιασμού, όπως επισήμανε ο κ. Παυλίδης, προτείνεται η δημιουργία “Κέντρων Κοινότητας” στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας, «ως βασικός πυρήνας παροχής διευρυμένων υπηρεσιών, με έμφαση την προώθηση της απασχόλησης, την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές».

Αναφορικά με τα “Κέντρα Κοινότητας”, σημείωσε επιπλέον ότι θα χρειαστεί διασύνδεσή τους με τις υφιστάμενες δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες και δομές. Ειδικότερα, για τις αυτοχρηματοδοτούμενες δομές των ΟΤΑ, ανάφερε ότι απαιτείται να ληφθεί πρόνοια για την ομαλή χρηματοδότησής τους και κατά την περίοδο μετάβασης στο νέο πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για την ολοκληρωμένη καταγραφή των δυνητικά ωφελούμενων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται εξάλλου στο γεγονός, ώστε η πρόταση της διοίκησης της Περιφέρειας να ωφελήσει οριζόντια όλους τους ΟΤΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως επεσήμανε, τέλος, ο κ. Παυλίδης, «τα ζητήματα της φτώχειας και της ανέχειας, μας απασχολούν κάθε στιγμή. Επιζητούμε την συνεργασία των Δήμων, των Μητροπόλεων, των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης των πολιτών, όλων, για να εξαλείψουμε τις γκρίζες κοινωνικές ζώνες».

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΔείτε τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας (Μάκρης)
Επόμενο άρθρο824.000 ευρώ για τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου Σαμοθράκης