Προς το Προεδρείο της Βουλής

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

Για τον Υπουργό Οικονομικών

 

Οι βουλευτές: Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Δελής

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή διαμαρτυρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φερών, Νομού Εβρου, σχετικά με τα πρόστιμα συνολικού ποσού 63.000 (!!!) ευρώ που επέβαλλε η Εφορία στο σύλλογο.

 

 

 

Αθήνα, 6/10/2016

 

Αξιότιμε Κ. βουλευτά

Απευθυνόμαστε σε εσάς με αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας- καταγγελίας  για ενημέρωση σας

Είμαστε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών φερών και έδρα μας οι Φέρες Έβρου,  οικισμός  του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός του συλλόγου όπως ορίζει το καταστατικό μας είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και η συγκέντρωση εθελοντικού αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα.

Στα χρόνια λειτουργίας μας έχουμε προσφέρει περισσότερες από 25.000 μονάδες εθελοντικού αίματος, είμαστε αναλογικά με τον πληθυσμό μας ο πρώτος σύλλογος σε όλη την Ελλάδα και έχουμε βραβευτεί γι αυτό από το υπουργείο υγείας και από διάφορους άλλους φορείς.

Θέλουμε να καταγγείλουμε μια κατάφορη αδικία σε βάρους του συλλόγου μας.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ζήτησε η εφορία να ελέγξει τα βιβλία μας από το  2000 έως το 2009.  καλή τη πίστη και έχοντας την πεποίθηση πως είμαστε ένταξη  σε όλα τα δώσαμε.

Το αποτέλεσμα πρόστιμα  63.000 ευρώ. Το γιατί; Ενώ δέχτηκε όλα τα έσοδα που εμείς τους παρουσιάσαμε  δεν δέχτηκε τίποτα από τα έξοδα γιατί δεν υπήρχαν τιμολόγια που ο σύλλογος δεν ήταν υποχρεωμένος να κατέχει (περ. ε΄της παρ.1 του αρθρ 99 Ν.2238/94 ΚΦΕ).

Μας αντιμετώπισαν σαν μια εμπορική επιχείρηση πράγμα το οποίο δεν είμαστε. Είμαστε εθελοντές  διαθέτουμε τον χρόνο μας το  μεράκι μας προσπαθώντας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας.

Βρισκόμαστε σε απόγνωση, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε το ποσό αυτό.

Ο σύλλογος δεν έχει έσοδα από πουθενά. Δεν έχουμε συνδρομές μελών προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα ελάχιστα που βγάζουμε από εκδηλώσεις. και μια μικρή επιχορήγηση του δήμου.

Μόνο με την δική σας άμεση πολιτική παρέμβαση μπορεί να αποφευχθεί  αυτή η αδικία η οποία μας οδηγεί σε διάλυση.

Αναλογιστείτε ότι Σύλλογοι εθελοντών αιμοδοτών υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα κι ότι αν εκλείψουν η πολιτεία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, οικονομικές και ανθρωπιστικές.

παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

Προηγούμενο άρθροΗλίας Ακίδης: “4 κορίτσια από Αφγανιστάν και Συρία, στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης”
Επόμενο άρθρο«Άφωνοι» οι επιστήμονες με αυτό που ανακάλυψαν στο Εθνικό Πάρκο Ροδόπης! Μοναδικό εύρημα από τα βάθη του χρόνου