7.500 χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στον κάμπο Ρηγίου-Πυθίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 19 Ιανουαρίου 2016
400 0

Περισσότερα από 7.500 χιλιάδες καλλιεργημένα στρέμματα πλημμύρισαν από νερά του υπερχειλισμένου ποταμού Έβρου στον κάμπο των οικισμών Ρήγιο και Πύθιο του δήμου Διδυμοτείχου. 

Εχθές, παρά τη θραύση δύο αναχωμάτων στην περιοχή, τελικά αποφασίστηκε να ανοίξουν και τα θυροφράγματα που υπάρχουν προκειμένου να εκτονωθεί το φαινόμενο, ενώ σημειώνεται ότι δεν κινδύνευσε ο οικισμός του Πυθίου.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και από την υπερχείλιση του Ερυθροποτάμου, στους κάμπους των χωριών Λάδη, Ελαφοχώρι, Βρυσικά, Κυανή ενώ σήμερα η στάθμη του ποταμού στα σημεία μέτρησης δείχνει πτώση ενός μέτρου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σχετικά άρθρα

ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΤΗΣ: Αναδείχθηκε η εταιρία κατασκευής – Προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός του έργου

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2016 0
Η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» με έκπτωση που ανήλθε στο 61,58% αναδείχθηκε μειοδότρια εταιρία κατασκευής στον διαγωνισμό για την κατασκευή του σταθμού διοδίων της…

“Ελλάδα και Κύπρος, να καταθέσουμε εγγράφως, από ένα βέτο, πριν από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής” (Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2020 0
“Ελλάδα και Κύπρος, να καταθέσουμε εγγράφως, από ένα βέτο, πριν από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής”   Προϋποθέσεις για την…