Για 4η συνεχή χρονιά, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» προχώρησε σε διανομή πετρελαίου σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου.

Η  «Αποστολή» με σκοπό να παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά προσέφερε 71.500 λίτρα πετρελαίου σε 33 διαφορετικού αντικειμένου δομές σε Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο. Ο κύκλος διανομών ολοκληρώνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου ξεπερνούν τα 2.000 άτομα.

Στόχος της  «Αποστολής» είναι να βοηθάει και να στηρίζει τους συνανθρώπους μας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται από στελέχη της. Αναλόγως την περιοχή, την οικονομική κατάσταση αλλά και την ανάγκη της εποχής αξιοποιούνται προγράμματα από τον οργανισμό για την εκπλήρωση των σκοπών και του στόχου του!

Ο Γενικός Διευθυντής της  «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Συνεχίζουμε αδιάκοπα τη στήριξη μας  με πετρέλαιο σε όλα τα ιδρύματα και στα σχολεία  των παιδιών μας στη Βόρειο Ελλάδα. Μαζί με την οργάνωση IOCC  ολοκληρώνουμε και φέτος πρόγραμμα διανομής πετρελαίου θέρμανσης εκεί που χρειάζεται.  Η  αδιαφορία και η έλλειψη  κρυώνει περισσότερο τους ανθρώπους, η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσφέρει στο μέτρο των δυνατοτήτων της  τη θαλπωρή μιας ζεστής αγκαλιάς .»

Συνολικά, από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο 2016 έχουν διανεμηθεί πάνω από 322.889 λίτρα πετρελαίου σε περισσότερα από 125 σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα σε περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου.

Η δωρεάν διανομή πετρελαίου γίνεται με χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities – IOCC και όλης της Ελληνικής Κοινότητας Αμερικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II,  η «Αποστολή» πραγματοποιεί δράσεις ανακούφισης απόρων, ενίσχυσης ιδρυμάτων και νοσοκομείων και υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων αγροτικών ενώσεων στην Ελλάδα.

Στελέχη της  «Αποστολής» και του IOCC καταγράφουν συστηματικά τις ανάγκες σε κάθε νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, π.χ. Φλώρινα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα,  όπου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια για τη διανομή του πετρελαίου.

Προηγούμενο άρθροΔείτε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους
Επόμενο άρθροΠανταζής Θάνος: Εξοντώνει οικονομικά τους νέους επιστήμονες η πρόταση Κατρούγκαλου