Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία εργασίες της Αντιδημαρχείας Ενέργειας και Φυσικών πόρων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στο Γεωθερμικό πεδίο Αριστείνου,

Η γεώτρηση έφερε στην επιφάνεια νερό 90 βαθμών Κελσίου, σε άριστα εκμεταλλεύσιμες ποσότητες, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 20 περίπου μέτρων.

Ακόμη μια σειρά πολύ σημαντικών εργασιών, όπου ξεκίνησαν  τον Ιούλιο με συνεχείς εργασίες έως τον Οκτώβριο, έφτασε στο τέλος , υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών πόρων κ. Γιάννη Φαλέκα

Με αυτό το έργο ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι κάτοχος δύο ”παραγωγικών γεωθερμικών γεωτρήσεων” τεράστιας ενεργειακής και οικονομικής αξίας.

Ολοκληρώνοντας  τα ”γραφειοκρατικά”… το επόμενο βήμα, είναι η χρηματοδότηση

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την Αντιδημαρχία Τραϊανούπολης, Ενέργειας και φυσικών πόρων, εργάζεται στη γεωθερμία για τέσσερα (4) έργα.

Το πρώτο για χρηματοδότηση έργο συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 4.500.00,00€, το οποίο περιλαμβάνει την εκτέλεση τριών νέων γεωτρήσεων, υπόγειων δικτύων συνολικού μήκους 18.000 μ. και ενός κεντρικού θερμικού σταθμού διανομής της ενέργειας σε Άνθεια και Αρίστηνο, είναι καθόλα έτοιμο με όλες τις εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις και μελέτες.

(Ακολουθούν η γεωθερμική μονάδα πέλλετ περίπου 2.000.000€ – Πράσινη αγροτική κοινότητα Δωρικού 9.000.000€ – και το έργο δικτύων για τα γεωθερμικά αγροκτήματα 7.000.000€ περίπου).

 

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει η αγωνιστική χρονιά του Εθνικού Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΣτάθης Στάμος: “Περιμένουμε την πειθαρχική οδό – Δεν μπορούμε να αμαυρώνουμε όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου Διδυμότειχου”