Ένταση από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στις Καστανιές Εβρού, με ρίψη χημικών και καπνογόνων από την τουρκική πλευρά στο ελληνικό φυλάκιο, ύστερα από κάποιες ώρες ηρεμίας που ακολούθησαν τα πρωινά επεισόδια.

Παράλληλα, κατά μήκος του φράχτη, από την τουρκική πλευρά, δεκάδες άνθρωποι – πρόσφυγες και μετανάστες που παρέμεναν στην περιοχή – είχαν ανάψει φωτιές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ακούγονταν σποραδικοί πυροβολισμοί. Όμως οι ήχοι προέρχονταν από αβολίδωτα πυρά – και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών.

Tούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση και με κατάλληλο εξοπλισμό, εκτόξευσαν χημικά προς την ελληνική πλευρά του φράχτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν και προσπάθειες φθοράς στον φράχτη από άτομα που βρίσκονταν συγκεντρωμένα μπροστά σε αυτόν.

Κοντά στις Καστανιές ξέσπασαν μικρές εστίες φωτιάς αφού λίγες δεκάδες μεταναστών πλησίασαν τον φράχτη.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί της Παρασκευής επικρατεί ένταση στις Καστανιές.

Η ημέρα ξεκίνησε με επίθεση με χημικά και καπνογόνα στο φυλάκιο των Καστανιών, με πυκνούς καπνούς που σκέπαζαν τη γύρω περιοχή για αρκετή ώρα, ενώ ακολούθησαν συνεχείς κραυγές και φασαρία, από πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο συνοριακό φυλάκιο του Παζάρ Κουλέ.

Την ίδια ώρα, την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από την τουρκική ακτοφυλακή ανοιχτά της Λέσβου κατέγραψε κάμερα από πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής.

Απετράπη η είσοδος 2.900 προσφύγων και μεταναστών σε ένα 24ωρο

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, περίπου 2.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στη χώρα εμποδίστηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, το τελευταίο 24ωρο στην εν λόγω περιοχή συνελήφθησαν 8 άτομα (επτά προερχόμενα από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία), ενώ εμποδίστηκαν 2.867 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Νέες τουρκικές προκλήσεις με υποβρύχια σε Αιγαίο και Ιόνιο

Εβδομάδα δοκιμασιών και αυξημένης εγρήγορσης των αντανακλαστικών για ακόμα μια φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς βρίσκονται σε παρατεταμένη επιφυλακή απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Η γειτονική χώρα σκοπεύει να διατηρήσει το πολεμικό κλίμα σ΄ όλη την ελληνική επικράτεια, όχι μόνο με το προσφυγικό αλλά και με κινήσεις στρατιωτικής ισχύος.

Από τις 10 μέχρι και τις 20 Μαρτίου, 11 τουρκικά υποβρύχια θα πάρουν θέσεις σε περιοχές που ξεκινούν από τα Δαρδανέλια, διασχίζουν όλο το Αιγαίο φθάνοντας και “κυκλώνοντας” την Κρήτη και καταλήγουν στο Ιόνιο Πέλαγος μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθο

www.dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΜουζάλας: «Η κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο» – «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε το ίδιο… με λιγότερες κραυγές»
Επόμενο άρθροΟ Ανδρέας Λοβέρδος , στον Έβρο