ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ

Σχόλιο σχετικό με τη δήλωση του κ. Ρίζου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για τα αγροτοδικεία

Κροκοδείλια τα δάκρυα του κ. Ρίζου

Προκαλεί την νοημοσύνη όλων μας η πρόσφατη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρίζου με την οποία καταδικάζει την ποινικοποίηση των αγώνων και εκφράζει την αντίθεσή του στα αγροτοδικεία, που στήνονται τώρα με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πριν από 50 μέρες και συγκεκριμένα στις 20 Απρίλη 2016 η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια την συζήτησης του νομοσχεδίου «για τους συνεταιρισμούς και την ΠΑΣΕΓΕΣ» κατέθεσε τροπολογία « για την εξάλειψη του αξιόποινου των φερομένων ως αδικημάτων κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις και ειδικά των αγροτών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων», για να απαλλαγούν οι αγρότες από τον βραχνά των αγροτοδικείων , τροπολογία όμως που ασυζητητί δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτή είναι η αλήθεια και κανένας δεν μπορεί να παριστάνει τον «κινέζο»

Ακόμα ξεχνάει ο κ. Ρίζος ότι η υπόσχεση του πρωθυπουργού για το σταμάτημα των αγροτοδικείων παραμένει ανεκπλήρωτη και οι αγρότες βρίσκονται μπροστά στο ίδιο νομικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και που τους στέλνει και πάλι στην προανάκριση και στη συνέχεια στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Τα δάκρυα του κ. Ρίζου για τους αγρότες είναι κροκοδείλια.

Είναι μνημείο υποκρισίας από τη μια να φορτώνεις στους αγρότες το 3ο μνημόνιο , να ψηφίζεις με δυο χέρια την αντιασφαλιστική και φορολογική καταιγίδα, που εξοντώνει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους και από την άλλη να βγάζεις ανακοινώσεις «συμπάθειας» για τους αγρότες. Τα δάκρυα του κ. Ρίζου για τους αγρότες είναι κροκοδείλια.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και όλους τους εργαζόμενους της περιοχή μας να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να νικήσει την αντιλαϊκή πολιτική και την τρομοκρατία.

Ορεστιάδα 11/6/2016

Προηγούμενο άρθροΑναστάσιος Δημοσχάκης: “Θα βιώσουμε σοβαρότατα γεγονότα από μετανάστες-πρόσφυγες… Είμαστε στην αρχή”
Επόμενο άρθροΕλένη Κίτσου: “Την Τετάρτη στο Διδυμότειχο οι “Ελλήνων Συνέλευσις””