Ασταμάτητοι οι κάτοικοι της περιοχής κοντά στα γυμνάσια στην Αλεξανδρούπολη, από την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα οικοδομής που βρίσκεται στη συμβολή των δρόμων Οψικίου και Στρατηγού Σκράφη, ακριβώς απέναντι από το σχολικό συγκρότημα των γυμνασίων. Μετά τη δημόσια διαμαρτυρία τους, την επίσκεψη στον Δήμαρχο αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σήμερα βρέθηκαν στα Δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης. Οι κάτοικοι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίων των εταιρειών που τοποθέτησαν την κεραία ζητώντας την απομάκρυνσή της.

Στο δικαστήριο χθες εκδικάζονταν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι κάτοικοι, με την απόφαση να βγαίνει μάλλον αυριο. Οι κάτοικοι είναι αισιόδοξοι για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού, όπως τόνισαν, το δίκαιο αίτημά τους ενισχύεται από την απόφαση της οικογένειας, στην οποία ανήκει η οικοδομή, να ζητήσει με εξώδικο την απομάκρυνση των κεραιών.Ο ιδιοκτήτης που είχε δώσει την έγκρισή του έχει πεθάνει και η σύζυγος και τα ενήλικα παιδιά τους κατέθεσαν σήμερα εξώδικο, με το οποίο τονίζουν ότι δεν δίνουν τη συγκατάθεση τους για την τοποθέτηση της κεραίας.

Παράλληλα, δυνατό ‘χαρτί’, στην επιχειρηματολογία τους θεωρείται από τους δικηγόρους και το γεγονός ότι η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του ιδιοκτήτη –ο οποίος έχει αποβιώσει- με τις εταιρείες προβλέπει 3 συστήματα κεραιών, όμως, σύμφωνα πάντα με τους δικηγόρους των κατοίκων, έχουν τοποθετηθεί έξι στο συγκεκριμένο σημείο.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης που τόνισε ότι η πλευρά των εταιρειών ζήτησε αναβολή κάτι που δε πέτυχε ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κάτοικοι θα δικαιωθούν.

Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση σύμφωνα με την οποία χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και στέκεται δίπλα στους κατοίκους. Επίσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το ψήφισμα Γονέων και Εκπαιδευτικών της Αλεξανδρούπολης, με το οποίο διαμαρτύρονται για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Οψικίου και Στρατηγού Σαράφη και ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της.

Η άποψη ανθρώπων που ασχολούνται με την κινητή τηλεφωνία

Από την πλευρά μας ζητήσαμε και την άποψη “της άλλης πλευράς”. Από ανθρώπους που σχετίζονται με το χώρο της κινητής τηλεφωνίας και αυτό που ειπώθηκε στο alexpoli.gr είναι ότι καταρχάς κατανοούν την ανησυχία των κατοίκων, καθησυχάζουν όμως ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για την υγεία ούτε των παιδιών ούτε των κατοίκων. Χαρακτηριστικά υποστηρίζουν ότι σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες συνηθίζεται η πυκνή τοποθέτηση κεραιών κινητής χαμηλότερης ισχύος γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον της υγείας των χρηστών κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με όσα μας είπαν, οι εταιρείες θα μπορούσαν  να λύσουν το θέμα της κάλυψης με πιο αραιές και ισχυρές κεραίες, όμως όσο πιο μακρυά είναι μια κεραία από το κινητό τόσο μεγαλύτερη ακτινοβολία δέχεται από το ίδιο το κινητό ο χρήστης. Δηλαδή όσο καλύτερο σήμα έχει το κινητό, τόσο λιγότερη ακτινοβολία παράγει για τον χρήστη, εξηγούν.

πηγη: alexpoli.gr

Προηγούμενο άρθροΧΑΡΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ – ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Επόμενο άρθροΑεροδιακομιδή παιδιού από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη, με Super Puma