Πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα, ανάμεσά τους και επιθετικά τύπου Απάτσι, έρχονται στην Αλεξανδρούπολη, η οποία μετατρέπεται σε κόμβο για το ΝΑΤΟ, αφού θα γίνουν διάφορες ασκήσεις στην Ελλάδα και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Η κεντρική άσκηση είναι η «DEFENDER Europe 2021».

Σε αυτήν θα πάρουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, φυσικά και από τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ θα «τρέχουν» και άλλες ασκήσεις υπό την «ομπρέλα επιχειρήσεων» της «Poseidon Trident 2021».

Από αύριο Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου έως τον Μάιο θα καταφθάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks, επιθετικά τύπου Απάτσι, Σινούκ, για πρώτη φορά άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1.800 οχήματα.

Η μεταφορά δεν θα γίνει μέσω του σιδηροδρόμου, όπως με επιτυχία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί σε κάποια σημεία το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου από τις πλημμύρες, αλλά οδικώς.

Τα πρώτα ελικόπτερα και οχήματα φτάνουν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με το «θηριώδες» αμερικανικό πλοίο ENDURANCE, Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, κάποια από τα οποία μάλιστα θα πάρουν μέρος σε άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης.

ΠΗΓΗ www.newsbreak.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Ζωή Τηγανούρια μιλάει για όλους και για όλα στον ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό
Επόμενο άρθροΤετάρτη παρακολουθούμε ΑΚΑΔΗΜΙΑ!