Οι Τούρκοι ψάχνουν τρόπους να βγάλουν τα τουρκικά υποβρύχια.

Eλληνοτουρκικά: Δεν έχουν μέλλον τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίοι και το αόρατο υποβρύχιο από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το έχουμε γράψει ξανά στο Sportime πως το Πολεμικό Ναυτικό έχει σχεδιάσει να είναι αδιαπέραστο το Αιγαίο από τα τουρκικά υποβρύχια.

Τα τουρκικά υποβρύχια πολλές φορές το τελευταίο διάστημα κυνηγήθηκαν από τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι Τούρκοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αλλαγή των δεδομένα στα έξι 214 υποβρύχια από την Γερμανία που παραλαμβάνουν (σ.σ. κατασκευάζονται στην Τουρκία και οι Γερμανοί στέλουν τα συστήματά τους).

Τον τελευταίο καιρό, η Άγκυρα «γκρινιάζει» για τους ρυθμούς παράδοσης των Γερμανών.

Μάλιστα η Άγκυρα σκέφτεται να ενισχύσει το πρόγραμμα των υποβρυχίων της με την κατασκευή ενός νέου, μικρού υποβρυχίου έως 500 τόνους το οποίο όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι θα είναι αόρατο λόγω του μεγέθους του στα ελληνικά πλοία.

Θα έλεγε κανείς πως η Τουρκία μιμείται στον τομέα αυτο τη Βόρεια Κορέα, η οποία επίσης χρησιμοποιεί μικρού μεγέθους υποβρύχια.

Εδώ όμως έχουμε ένα δεδομένο, το οποίο φυσικά και οι ίδιοι οι Τούρκοι γνωρίζουν.

Οι Έλληνες έχουν ποντίσε ηχοσημαντήρες στο Αιγαίο οι οποίοι δίνουν στην Αθήνα τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

Οι ηχοσημαντήρες με τους οποίους έχουν «παγιδεύσει» οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το Αιγαίο εντοπίζουν τα πάντα ανεξαρτήτου μεγέθους.

Κάθε τουρκικό υποβρύχιο εντοπίζεται και μετά η αντιμετώπιση του είναι θέμα ρουτίνας.

Οι όποιες ελπίδες των Τούρκων αφορούν στην ανοιχτή θάλασσα της Ανατολικής Μεσογείου γι αυτό και η Τουρκία έχει μεταφέρει την ένταση στην περιοχή μεταξύ Κρήτη, Καστελόριζου και Κύπρου.

ΠΗΓΗ www.sportime.gr

Προηγούμενο άρθρο«Ζωτικός κόμβος» για τις αμερικανικές δυνάμεις το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης: Βίντεο της πρεσβείας των ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΝέες εθνικιστικές προκλήσεις Ερντογάν: «Τουρκικές χώρες» η Κύπρος και η Θράκη