Σύμφωνα του Δελτίου Πρόγνωσης  Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που εκδόθηκε στις 15-10-2021, και αφορά τις επόμενες δύο ημέρες,  προβλέπεται για τη Θράκη επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Πέτροβιτς όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Επίσης η Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που       προέρχονται από την  εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

Καλούνται οι πολίτες:

  • Nα ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τις ραγδαίες βροχοπτώσεις.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.
  • Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους .

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου παρακαλούνται οι πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά μέσω του 100 με τις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Προηγούμενο άρθροΜε καθυστέρηση 2 εβδομάδων ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου
Επόμενο άρθροΟ Κεμάλ εκτέλεσε και μέλη της ελληνικής Βουλής το 1922, στην Ανατολική Θράκη!!!