Ηλεκτρονικά θα διεξάγονται από φέτος οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας εγγραφών πριν από το τέλος της εβδομάδας, με τις ετοιμασίες να είναι εντατικές. Παράλληλα, το υπουργείο θα ανακοινώσει και την προθεσμία των εγγραφών και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πρωτοετείς φοιτητές.

Πάντως, οι ηλεκτρονικές εγγραφές πρωτοετών αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων για πολλές οικογένειες, αφού δεν θα χρειαστεί οι πρωτοετείς να μεταβούν στις σχολές που έχουν εισαχθεί, ενώ θα επισπευθούν και οι διαδικασίες.

Παράλληλα με την ηλεκτρονική εγγραφή, μελετάται να λαμβάνουν οι φοιτητές και το Δελτίο ταυτότητας Φοιτητή μέσω διαδικτύου, ώστε να έχουν από την πρώτη μέρα εγγραφής τα οικονομικά προνόμια των σπουδαστών.

Η διαδικασία

Οι επιτυχόντες των Πανελληνίων Εξετάσεων θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή σε σχολές και τμήματα που έχουν εισαχθεί, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία τους στη γραμματεία, στην ειδική πλατφόρμα.

Ειδικότερα, οι πρωτοετείς φοιτητές θα εισέρχονται στην πλατφόρμα με τον προσωπικό τους κωδικό και το σύστημα θα τους αποστείλει νέους κωδικούς ώστε να κάνουν την εγγραφή μέσω διαδικτύου.

Προηγούμενο άρθροH αντίδραση της Λέσχης Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης στην επίθεση από τον δήμαρχο
Επόμενο άρθροΟι υποψήφιοι της ΟΚΔΕ στην ΑΜ-Θ