Μετά από σχόλια που εμφανίσθηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με την ποιότητα του νερού του δικτύου της πόλης της Αλεξανδρούπολης, και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και πρόκλησης πανικού, η ΔΕΥΑΑ είναι υποχρεωμένη για άλλη μια φορά να δηλώσει υπεύθυνα ότι το νερό των δικτύων της ελέγχεται καθημερινά, είναι ασφαλές και σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, μετά από βλάβη του δικτύου (σπάσιμο), και στα πλαίσια των εργασιών αποκατάστασης, παρά τα μέτρα που λαμβάνει το έμπειρο προσωπικό της ΔΕΥΑΑ, υπάρχει περίπτωση να εισέλθει μικρή ποσότητα χώματος (λάσπης) τοπικά στο δίκτυο.

Για τον λόγο αυτό γνωρίζουν οι πολίτες ότι μετά από βλάβη και διακοπή νερού, όταν αυτό επανέλθει αφήνουμε την βρύση για μερικά λεπτά ώστε να καθαρίσει το δίκτυο της οικοδομής.

Η ΔΕΥΑΑ παράλληλα μετά την αποκατάσταση της βλάβης προχωρά σε ενέργειες καθαρισμού του δικτύου, όπως το άνοιγμα των πυροσβεστικών κρουνών της περιοχής της βλάβης.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 03:00 τα ξημερώματα η ΔΕΥΑΑ ενημερώθηκε για μεγάλη βλάβη (σπάσιμο) του κεντρικού αγωγού, στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αντίστασης και Μαζαράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Η επέμβαση ήταν άμεση, έγινε διακοπή του νερού της περιοχής και μετά από πολύωρη προσπάθεια αποκαταστάθηκε η βλάβη.

Στις 17:00 με την ολοκλήρωση των εργασιών και το άνοιγμα του δικτύου, το συνεργείο της ΔΕΥΑΑ προχώρησε σε ενέργειες καθαρισμού του δικτύου, όπως το άνοιγμα των πυροσβεστικών κρουνών της περιοχής, και στην συνέχεια στον έλεγχο της ποιότητας του νερού του δικτύου, διαπιστώνοντας ότι αυτό ήταν απόλυτα ασφαλές.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΥΑΑ δηλώνει ότι ενεργεί άμεσα και υπεύθυνα, έχοντας πάντα ως σκοπό την απρόσκοπτη παροχή ασφαλούς ποιοτικά νερού, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία.

Στον αγώνα αυτό έχει δίπλα της τους σωστά ενημερωμένους και ενεργούς πολίτες.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ
Γιώργος Ουζουνίδης

Προηγούμενο άρθροΠΕΡΊ ΤΩΝ ΕΝ ΚΟΜΟΤΗΝΉ ΕΝΤΑΦΙΑΣΘΈΝΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΏΝ ΜΑΡΩΝΕΊΑΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθρο27 άτομα σε ακυβέρνητη λέμβο ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης