H Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:31
473 0

Την Παρασκευή 22 Μάρτη 2019, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Αλεξανδρούπολης, Σάββα Δευτεραίο επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Αλεξανδρούπολης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού και μαχαιρώματος γυναίκας από το σύζυγό της και αφού καταδίκασε το περιστατικό συζήτησε με τους εργαζόμενους του κέντρου.

Τονίστηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση ότι η βία κατά των γυναικών, σοβαρό και υπαρκτό κοινωνικό φαινόμενο, συνδέεται άρρηκτα με τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες όπου κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, ο ατομικός τρόπος ζωής, οι αναχρονιστικές απόψεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία που αγκαλιάζουν και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.  Όσες νομοθετικές ρυθμίσεις και αν γίνουν (βλ. πρόσφατο νομοσχέδιο στη Βουλή, αλλά και πέρυσι, Σύμβαση Κωνσταντινούπολης κ.ά.) δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φαινόμενο της εργοδοτικής, κρατικής και κατ’ επέκταση έμφυλης βίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες να διεκδικήσουμε  μαζί μέτρα που ουσιαστικά μπορούν να συμβάλλουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.


Διεκδικούμε:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του κέντρου.
  • Την διεύρυνση του δικτύου των ξενώνων για κακοποιημένες γυναίκες τουλάχιστον σε κάθε έδρα Νομού και την άμεση δημιουργία του στην Αλεξανδρούπολη.
  • Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί τις γυναίκες  να στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά της  για αιρετούς που θα αγωνίζονται μαζί τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. για  το μέλλον που αξίζει στις ίδιες  και τα παιδιά τους.

Στο δίλλημα, ισχυρή φωνή του λαού παντού ή υποταγή στο σημερινό μίζερο, βάρβαρο κι αδιέξοδο δρόμο; σας καλούμε να απαντήσετε με ισχυρό ΚΚΕ παντού γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Σχετικά άρθρα

Με λαμπρότητα εορτάστηκε μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Ιερά Μονή Αετοχωρίου

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Μαΐου 2018 0
Την 8η Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία  εορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει…

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Σεπτεμβρίου 2017 0
Την «ανάρμοστη» σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα επιχειρούν να αναδείξουν στην αντιπολίτευση που έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση πως στο…

Εθιμοτυπική συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και Διοικητή 1ης στρατιάς

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Απριλίου 2021 0
Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς επισκέφτηκε ο Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή Δ’ Σώματος Στρατού…

13 χρόνια Μητροπολίτης Άνθιμος (Άρθρο του Αρχιμ. Ειρηναίου Λαφτσή – Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως)

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2017 0
«…παρακαλῶ νὰ προσευχηθεῖτε νὰ παραμείνω ταπεινὸς στὴν ἀμφίεση καὶ στοὺς τρόπους, νὰ ἱερουργῶ χωρὶς ἔπαρση, νὰ προΐσταμαι σὲ καλὰ ἔργα,…